Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teroristički napad

Uhićene još dvije osobe, strasburškom napadaču nabavili oružje

Napad u Strasbourgu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
17.12.2018.
u 22:22

Policija je napad okarakterizirala kao teroristički, a napadač je ubijen u razmjeni vatre s policijom

Dvije osobe uhićene u ponedjeljak osumnjičene su da su napadaču na božićnom sajmu u Strasbourgu nabavile oružje, objavili su sudski izvori, prenose agencije.

Izvori su za dpa kazali da su obje osobe sudjelovale u nabavi oružja za Cherifa Chekatta, koji je 11. prosinca u Strasbourgu ubio najmanje pet, a ranio desetak osoba. Policija je napad okarakterizirala kao teroristički, a Chekatt je ubijen dva dana kasnije u razmjeni vatre s policijom.

Napad u Strasbourgu
1/35

Istraga o napadu u Strasbourgu napreduje: jedan se prijatelj Cherifa Chekatta treba u ponedjeljak pojaviti na pariškom sudu radi podizanja optužnice. Bit će izveden pred suca koji sudi za slučajeve terorizma, priopćilo je pariško državno odvjetništvo koje je počelo istragu za "ubojstva i pokušaje ubojstva u vezi s terorističkim pothvatom", "zločinačko terorističko udruživanje" te "kupnju, posjedovanje i prodaju oružja" u vezi s "terorističkim pothvatom".

Zatraženo je njegovo pritvaranje, prenosi agencija AFP.

Taj tridesetsedmogodišnjak je uhićen u četvrtak pod sumnjom da je sudjelovao u kupnji revolvera s kraja 19. stoljeća kojim se Chekatt koristio u napadu u kojemu je u utorak ubijeno pet a ranjeno jedanaest ljudi, rekao je dobro obaviješten izvor.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije