Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamolba

Ugrožena kvaliteta zdravstvene zaštite za građane i turiste

'01.07.2011., Mursko Sredisce- Mursko Sredisce, najsjeverniji Hrvatski grad. Granicni prijelaz. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
02.04.2012.
u 21:11

Zamolbu su poslali Ministarstvu zdravlja i socijalne skrbi, koje ne postoji, ali će valjda stići na pravu adresu - ministru zdravlja Rajku Ostojiću


- Međimurska županija i Ministarstvo zdravlja trebaju pomoći građanima da dobiju brzu i kvalitetnu pomoć u hitnim slučajevima, pa tražimo da se u Murskom Središću ustroji posebni tim hitne pomoći za građane ovog dijela Međimurja - poručili su gradonačelnik Murskog Središća Josip Dobranić te načelnici Svetog Martina na Muri i Selnice Franjo Makovec i Anđelko Kovačić. Zamolbu s tim zahtjevom poslali su "Ministarstvu zdravlja i socijalne skrbi" koje ne postoji, ali će valjda stići na pravu adresu - ministru zdravlja Rajku Ostojiću.

Protive se predloženom rješenju mreže hitne pomoći, prema kojem će troje liječnika obiteljske medicine biti u pripravnosti i izmjenjivati se u 24-satnim dežurstvima, čime će se, smatraju,  značajno narušiti kvaliteta rada s njihovim redovnim pacijentima.

- U centru Murskog Središća smješten je međunarodni granični prijelaz prema Sloveniji, kojim godišnje prolazi tri milijuna turista i naših građana. Nadamo se da se nikome od njih neće dogoditi nekakva nezgoda koja bi iziskivala dolazak hitne pomoći, jer u ovom predloženom obliku dežurstava liječnika opće prakse smatramo da bi dolazak vozila hitne pomoći trajao predugo, a time bi bili oštećeni i naši građani i turisti - stoji u zamolbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije