Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJETITELJI AKVARIJA GLEDALI POROD

Ugriz morskog psa ubrzao porod

morski pas
Reuters
VL
Autor
Ana Šk
11.11.2009.
u 08:53

Fiona Davies iz aucklandskog akvarija kazala je kako nije neobično da morski psi napadaju i grizu jedni druge i kako je preuranjeni porod vjerojatno spasio život mladunčadi jer da se ženka porodila noću bez svjedoka, njezine bi mlade najvjerojatnije pojeli drugi morski psi u akvariju.

Posjetitelji novozelandskog akvarija ostali su zabezeknuti kada je pred njihovim očima trudna ženka morskog psa porodila četvero mladunaca. Trudnu ženku ugrizao je drugi morski pas pa su posjetitelji bez daha promatrali kako joj iz ranjene maternice nestaje podmladak. Odmah su dojavili osoblju što se događa.

Brzom reakcijom mladunčad su sklonili u drugi akvarij na sigurno, a tamo je dežurna veterinarka zašila maternicu ranjene ženke nakon što je u njoj pronašla još četvero malih morskih pasa. Svih osmero mladunaca preživjelo je.

Fiona Davies iz aucklandskog akvarija kazala je kako nije neobično da morski psi napadaju i grizu jedni druge, iako ona to još nije vidjela svojim očima. Dodala je kako je ovakav neobičan i preuranjen porod zapravo spasio život mladunčadi jer da se ženka porodila noću bez svjedoka, njezine bi mlade najvjerojatnije pojeli drugi morski psi u akvariju.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:20 11.11.2009.

Porod ili okot pitanje je novinarske pismenosti sad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije