Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam udžbenika

Udžbenici i odjeća prodani u bescjenje, školska torba 20 kuna

'...sajam3....anp...sis....120710...sajam rabljenih udzbenika i odjece za skolarce u petrinji na kupalistu.....'
'antun petracic'
13.07.2010.
u 04:15

Našao sam čak devet knjiga, zadovoljan je tata osnovnoškolke Ivane, Ivica Šišnović. Ovdje su cijene niže od džabe, kaže mama Ivana Krakić.

Sve je vrvjelo od učenika i njihovih roditelja na sajmu rabljenih udžbenika, školskih torbi, odjeće i igračaka u Petrinji na Gradskom kupalištu. Korisne stvari za novu školsku godinu nudile su se u nedjelju na podu, po stolovima, pa čak i s ugostiteljskog šanka.

– Očekivali smo dobar odaziv, ali ne i ovakvu gužvu. Jeftino se prodavalo i značajno je pomoglo roditeljskim budžetima. Sretne smo zbog uspjeha našeg sajma – rekla je Tamara Jovičić, voditeljica Ženske akcijske grupe iz Udruge IKS, zajedno s Gradskom četvrti Češko Selo, organizatora nedjeljnog "Jakuševca" u Petrinji. Edi Alijagić iz petog razreda deset kuna platio je udžbenik za njemački i uštedio 50 kuna. Tata Ivica Šišnović za kćer Ivanu u 8. razredu za 185 kuna nabavio je devet udžbenika i nastavio potragu za još šest predmeta.

– Ovdje su cijene niže od džabe – kazala je mama Ivana Krakić, u obilasku sajma za knjigama potrebnim njenoj Ani, učenici trećeg razreda. Ankica Jakovljević veselila se kupljenim uščuvanim udžbenicima za Nikolinu u drugom i Andreju u trećem razredu. S popisom za novu školsku godinu, koje su nosili i ostali roditelji, otac Igor Gmazov brzo je nabavio knjige za kćerkicu Luciju u trećem razredu, a poduže lutao za naslovima sina osmaša, Josipa.

Dvadeset kuna za ružičastu đačku torbu platila je Iva Grošić iz 4. razreda, a prodavačici Emi Badel iz trećeg razreda još su ostale dvije slične torbe od starije sestre Ivane. Nuša i Vlaho Vručinić i Dean Popara, jedini Zagrepčani na sajmu u Petrinji, cijeli stol ispunili su svojim igračkama i odjevnim predmetima. U ponudi, potražnji i razmjeni prednjačili su osnovci, a nepotrebne udžbenike ponudilo tek nekoliko srednjoškolaca.

– Donijela sam nešto vlastitih udžbenika iz gimnazije, a najviše od brata Davida, iz šestog razreda. Na žalost, ovdje nema fakultetskih knjiga – komentirala je maturantica Nives Vujasić, brucošica anglistike i fonetike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije