Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Udomljavanjem životinja spašavate im život, budite njihovi heroji

Članice Mreže za zaštitu životinja u subotu 15. lipnja na Jelačićevom trgu predstavit će napuštene životinje o kojima se brinu te upozoriti da se Zakon o zaštiti životinja ne provodi
14. lipnja 2019. u 14:48 2 komentara 270 prikaza
Foto: Udruga Pobjede Osijek
Pogledajte galeriju 1/2

Udruge za zaštitu životinja okupljene u Mrežu za zaštitu životinje u subotu 15. lipnja na Jelačićevom trgu organiziraju manifestaciju "Ljubav se ne kupuje". Od 8 do 15 sati možete ih posjetiti, družiti se sa životinjama o kojima se volonteri brinu te ujedno doznati sve što vas zanima o udomljavanju i odgovornom skrbništvu.

Udruge će predstaviti svoj rad i inspirativnim pričama pridonijeti podizanju svijesti o problematici napuštanja životinja. Brojni dijelovi Hrvatske imaju velikih problema s napuštanjem životinja, kako zbog neodgovornih građana tako i zbog neprovođenja Zakona o zaštiti životinja. Udruge žele skrenuti pozornost na tešku situaciju i probleme s kojima se svakodnevno nose, jer na njih nepravedno pada teret zbrinjavanja napuštenih životinja, što je obaveza lokalnih zajednica, kao što je i kontrola mikročipiranja svih pasa.

 | Autor : Azil Prijatelji Čakovec Foto: Azil Prijatelji Čakovec

Mreža za zaštitu životinja projekt je udruge Prijatelji životinja i broji više od 50 udruga za zaštitu životinja koje djeluju sa zajedničkim ciljem - promocija udomljavanja umjesto kupnje, odgovorno skrbništvo i kastracija pasa i mačaka. Ujedno poručuju kako udomljavanje spašava živote, budite heroji za životinje jer one nisu predmeti, a ljubav se ne kupuje.

uzgoj kućnih ljubimaca Nakon prijave Ministarstvu poljoprivrede nema zapreke za uzgoj kućnih ljubimaca ‘bez papira’ Zaštita životinja Ministarstvo poljoprivrede ne zna je li proveden nadzor mikročipiranja i koliko pasa je pronađeno bez čipova x-files Za mučenje životinja uvjetna kazna, psi oduzeti, a trošak brige o njima plaća udruga Indigo koja ih je spasila
VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • Avatar Tračalo
    Tračalo:

    Tko udomljuje psa najbolje da uzme malo štene, tek onda će pas biti privržen gospodaru. Stare đukele nisu pogodne za udomljavanje.