Naslovnica Vijesti Hrvatska

Učenici OŠ kraljice Jelene iz Solina neće na nastavu u Vranjic

Novu školsku zgradu otvorio je tadašnji premijer Sanader 2006., ali već nakon godine dana postala je pretijesna. Rješenje je gradnja četvrte solinske škole.
31. ožujka 2010. u 07:05 0 komentara 334 prikaza
OŠ kraljica Jelena
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Učenici solinske Osnovne škole kraljice Jelene na Japirku neće od sljedeće nastavne godine morati putovati u Vranjic, kao što se pribojavaju roditelji koji već potpisuju peticiju protiveći se takvom razvoju situacije.

Naime, i u OŠ kraljice Jelene, kao i u ostalim dvjema solinskim pučkim školama, manjak je prostora, nastava se održava u tri smjene, a muku muče s organizacijom dodatne i dopunske nastave te slobodnih aktivnosti.

– Imali smo sastanak s roditeljima. Predložili smo da nekoliko razreda ide u Vranjic, gdje bi imali sve pedagoške uvjete. Međutim, zbog reakcije roditelja odustali smo. Riješit ćemo problem tako što ćemo adaptirati jedan prostor u blizini škole, gdje će se u dvije smjene održavati nastava za dva razreda – rekao nam je Darko Radić, ravnatelj OŠ kraljice Jelene, koja je novu zgradu dobila 2006. godine, kada ju je otvorio tadašnji premijer Ivo Sanader.

Očekuju i dovršenje gradnje sportske dvorane, u sklopu koje će biti i dvije učionice, što će ih također rasteretiti.

No, Solin, kao najmlađi grad u državi, ima specifične probleme – premalo mjesta u vrtićima i školama za svoje najmlađe stanovnike.

Problem će se u cijelosti riješiti tek kada Solin dobije četvrtu osnovnu školu. O njoj se već dugo govori. Nacrt postoji, Grad je sve pripremio, ali problem novca još nije riješen.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.