Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strašno nevrijeme

U srpskom gradu proglašeno izvanredno stanje: Ceste su pod vodom, jedna osoba poginula

Novi Pazar pogođen je nevremenom, nabujala rijeka Trnavica izlila se iz svog korita,  brojni građani ostali zaglavljeni u kućama
Foto: Elmedin Hajrovic/ATA Images/PIXSELL
1/11
21.05.2024.
u 22:35

Nekoliko je naselja ostalo bez električne energije, poplavljene su kuće, a promet se odvija otežano diljem zemlje

Nevrijeme koje je u poslijepodnevnim satima prošlo kroz Hrvatsku nešto kasnije stiglo je i do Srbije gdje je, kako se čini, dodatno pojačalo intenzitet. Društvene mreže prepune su slika potopljenih prometnica, doslovnih slapova na cestama, zapunjenih kanalizacijskih odvoda, odrona kamenja...

Na sjednici Stožera za izvanredne situacije u Novom Pazaru proglašena je izvanredna situacija na cijelom području grada zbog štete nastale tijekom jakog nevremena, piše Nova.rs. Satima bez prestanka u gradu su padali krupna tuča i jaka kiša.

Pojedini seoski putevi su neprohodni, a znatno je porastao i vodostaj rijeka koje protječu kroz Novi Pazar. Trnavica se izlila i blokirala brojne građane u kućama, a poplavljeno je i nekoliko domaćinstava.

Novi Pazar pogođen je nevremenom, nabujala rijeka Trnavica izlila se iz svog korita,  brojni građani ostali zaglavljeni u kućama
1/10

Na terenu će tijekom noći dežurati ekipe kriznog stožera koji apeliraju na građane da budu oprezni i ne hodaju po obalama i improviziranim mostovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Velika šteta nastala je i u Užicama gdje je tuča veličine oraha i veća padala nekoliko minuta bez prestanka. Dvije žene s dvogodišnjim djetetom zaglavile su u automobilu na lokalnoj cesti, no vatrogasci su ih na sreću spasili u roku 15 minuta, prenosi Nova.rs. 

U Somboru, do kojeg je oluja stigla oko 17 sati, jedna je žena poginula kada je na njen automobil palo stablo, potvrdili su iz srpskog MUP-a. Obilne kiše zabilježene su i u Ivanjcu i Čačku. Nekoliko naselja ostalo je bez električne energije.

VIDEO Nevrijeme u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
10:13 22.05.2024.

Naravno da na haubi ide natpis većim slovima na latinici a manjim slovima ćirilica sa strane da se ne zaboravi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije