Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u tijeku istraga

U sklopu istrage o Kamenskom priveden Antun Crlenjak

antun crlenjak
Goran Stanzl/PIXSELL, arhiva
23.11.2011.
u 19:39

Antun Crlenjak bivši je direktor Kamenskog čije su radnice završile na burzi.

Antun Crlenjak, bivši direktor propalog Kamenskog, čije su radnice završile na burzi, kako neslužbeno doznajemo, priveden je danas poslijepodne u sklopu istrage o Kamenskom. Kako prenosi HRT, uz Crlenjaka je priveden i Davor Vlajčević, suvlasnik Vilinskih poljana, a obojica će biti zadržana u jednodnevnom pritvoru i ispitana. Županijsko državno odvjetništvo sutra bi trebalo donijeti odluku o njihovu puštanju ili duljem zadržavanju. Budu li zadržani, to će ujedno značiti i otvaranje slučaja Kamensko.

Kako HRT doznaje, policija je dvojac privela na temelju dosadašnje istrage o Kamenskom, odnosno dokaza o mogućem pranju novca i namjernog uništenja Kamenskog zbog atraktivnih nekretnina. Navodno je sporno oko 17 milijuna kuna uplaćenih na privatni račun direktora Kamenskog Crlenjaka.

Podsjetimo, u listopadu je Crlenjaku zagrebački Županijski sud potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je kažnjen sa 50 osobnih dnevnih dohodaka, odnosno sa 21.666 kuna jer nije na vrijeme pokrenuo stečaj u Kamenskom.

Crlenjak je, po zakonu, u roku od 60 dana od blokade računa Kamenskog trebao podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. Na sudu se branio da je bio svjestan zakonske obveze, ali se nadao da će Kamensko izvući iz krize.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar dolazi
dolazi
20:15 23.11.2011.

ovakvu facu možeš dobiti samo križanjem hijene i lešinara...

HA
Harpoon
21:04 23.11.2011.

Stari lopov ima jako dug spisak lopovluka još iz ex Yu. Nikada mu te tzv INSTITUCIJE PRAVNE DRŽAVE nisu postavile niti pitanje a poznato je koliko je firmi sa svojom lopovskom bandom velikih igrača uništio. Osobno sumnjam da je se išta desiti u slučaju Kamensko, jer neki tragovi vode čak do največega od najvećih, capo di tutti i capi. I.T. Njemu još uvijek politička elita dolazi na ljubljenje prstena u njegov dvorac pod Sljemenom.

SU
superman
21:04 23.11.2011.

šteta što o ovoj vijesti svekoliku javnost ne infomiraju mediji u vlasništvu EPH-a: Jutarnji, Globus, Slobodna. Možda upravo tipkaju da je i gazda na redu za puni pansion.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije