Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodjela nagrada

U Sisku je proslavljen blagdan sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska

sv.kvirin
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/5
04.06.2021.
u 14:25

Nagrada Grada Siska za životno djelo posthumno se dodjeljuje Damiru Kukuruzoviću za osobita ostvarenja na području glazbene umjetnosti te doprinosu u ugledu i promidžbi Grada Siska

U Sisku je proslavljen blagdan sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska, koji se ujedno slavi i kao Dan grada Siska. Slavlje je počelo tradicionalnom svečanom procesijom od bivše kapele sv. Kvirina dok je svečano misno slavlje u bazilici sv. Kvirina predvodio szombathelski biskup János Székely u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i biskupima Metropolije.

Večeras je u 18 sati svečana sjednica Gradskog vijeća na kojem će biti uručene nagrade Grada Siska.
Nagrada Grada Siska za životno djelo posthumno se dodjeljuje Damiru Kukuruzoviću za osobita ostvarenja na području glazbene umjetnosti te doprinosu u ugledu i promidžbi Grada Siska.

Godišnje nagrade za 2020. godinu bit će dodijeljene Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Siska za izuzetan angažman u operativnim i logističkim aktivnostima pri otklanjanju posljedica katastrofalnog potresa, potom Odjelu za infektivne bolesti sisačke Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ za pružanje izuzetne medicinske skrbi pacijentima u kriznim situacijama za vrijeme pandemije i katastrofalnog potresa te Jasminki Gerin za osobita ostvarenja na području odgoja i obrazovanja kao dugogodišnjoj mentorici za uspješan pedagoški rad s mladima na području tehničke kulture i informatike. Dobitnici pohvala su Slavko Tucaković za osobite rezultate na području vatrogastva, Alen Sadiković za uspješno djelovanje na području zdravstvene skrbi djece i mladih te Marijan Židan za postignute rezultate na području glazbene kulture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije