Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog oštećenih zgrada

Građani glasaju pod šatorima u potresom pogođenoj Banovini i Sisku

Glasovanje na lokalnim izborima u Petrinji organizirano u šatorima
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/17
16.05.2021.
u 08:56

Razorni potres koji je koncem prosinca pogodio Banovinu oštetio je i zgrade u kojima su ranije bila biračka mjesta, pa je dio njih morao biti izmješten u 25 šatora

Sva biračka mjesta za lokalne izbore, pa i u potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji, otvorena su u nedjelju u 7 sati, potvrdila je članica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivana Belec.

U toj su županiji otvorena sva biračka mjesta, pa i onih 25 pod šatorima, rekla je Belec izražavajući nadu da, unatoč činjenici da se radi o vrlo kvalitetnim šatorima, neće biti kiše.

 

Razorni potres koji je koncem prosinca pogodio Banovinu oštetio je i zgrade u kojima su ranije bila biračka mjesta, pa je dio njih morao biti izmješten u 25 šatora. 

Šatori su postavljeni u petak, a opremljeni su agregatima i internetskom vezom. Na području Siska i Sisačko-moslavačke županije 30-ak je biračkim mjesta pod šatorima zbog velikih oštećenja javnih objekata gdje su se do sada održavali izbori. U centru grada Siska dva su šatora uz samu Kupu, a još je jedan u selu Klobučak. Kako doznajemo, za sada izbori protječu bez problema, još je sedam ili osam izmješteno u druge javne objekte pa je preporuka da se na internetu ipak pogleda koje je vaše biračko mjesto. Natojalo se šatore postaviti čim bliže bivšem biračkom mjestu. Epidemiološke mjere se provode po planu. 

Također, postavljena su i biračka mjesta u šatorima u Petrinji.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:56 16.05.2021.

Tito bi već izgradio i Zagreb i Petrinju.. a plenković postavio šator

PV
prcko.vita
11:25 16.05.2021.

Zar nije ministar Horvat sve već popravio? Dajte opet glas za HDZ i SDP, da nam i dalje bude ovako dobro.

ML
Mladjan
10:50 16.05.2021.

Bolje i u šatoru, nego u Kninu po ovim privatnim kućetinama, gdje se pogoduje pojedincima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije