Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Lokalni izbori 2021.

UŽIVO Na birališta već izašla većina kandidata. Hojski: HAKOM blokira poruke koje krše šutnju

Ima 3.660.000 glasača, a biraju tko će u iduće četiri godine voditi njihove općine, gradove i županije te tko će biti u predstavničkoj vlasti.
16. svibnja 2021. u 17:29 88 komentara 17877 prikaza
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/79

Hrvatska bira lokalnu vlast, a pravo odlučivati - tko će u iduće četiri godine voditi njihove općine, gradove i županije te tko će biti u predstavničkoj vlasti - ima tri milijuna 660 tisuća birača.

Zagreb: Joško Klisović sa suradnicima održao konferenciju ispred Gradske uprave zdravstveni rizik Klisović: Zašto se omogućava dolazak iz trećih zemalja na izbore?

Bira se 425 općinskih i 127 gradskih vijeća, 20 županijskih skupština i zagrebačka Gradska skupština, općinske načelnike, gradonačelnike i župane, te 70-ak njihovih zamjenika iz redova nacionalnih manjina i desetak iz reda hrvatskog naroda u općinama gdje su Hrvati manjina. Pravo birati lokalnu vlast imaju punoljetni hrvatski državljani s prebivalištem u jedinici za čija se tijela izbori provode diljem Hrvatske. Na lokalnim izborima od 7 do 19 sati bit će otvoreno 6.572 biračkih mjesta. Glasovati se može samo u mjestu prebivališta, ne u nekom drugom mjestu, bilo u Hrvatskoj, bilo u inozemstvu.

Tijekom dana brojni birači će pristizati na biračka mjesta koja su otvorena od 7 sati kako bi dali svoj glas. 

Tijek događaja:

17:20 Do 16,30 sati glasovalo je 35,54 posto birača, dok je prije četiri godine to učinilo njih 35,15 posto, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP). Od tri milijuna i 660 tisuća onih s pravom glasa, svoje je biračko pravo iskoristilo milijun i 210 tisuća birača.

U prvom krugu izbora, na kojima se biraju gradonačelnici odnosno načelnici, općinska i gradska vijeća te županijske skupštine, zasad najveća izlaznost bila je u Ličko-senjskoj županiji, gdje je gotovo polovica svih birača u županiji glasovala (47,22 posto).

Osijek: Građani na biralištima glasuju za svoje kandidate na lokalnim izborima NA RAZINI DRŽAVE DIP: Do 16:30 sati na birališta je izašlo 35,54 posto birača, čak 22 tisuće više nego 2017.

Najmanja izlaznost do 16:30 sati zabilježena je pak u Primorsko-goranskoj županiji (32,80 posto) te Osječko-baranjskoj županiji (32,46 posto). 

16:10  Želju glasovati na nedjeljnim lokalnim izborima izrazilo je nešto više od 2.200 osoba pozitivnih na koronavirus i onih u samoizolaciji.

Naime, birači kojima je izrečena samoizolacija, kao i oni koji na biračko mjesto ne mogu doći zbog teže bolesti, nemoći ili invaliditeta, mogli su o tome obavijestiti nadležno izborno povjerenstvo najranije tri dana prije izbora ili birački odbor u nedjelju do 12 sati o svojoj želji.

AKCIJA MLADIH Ante Rubeša izvadio stolić i zvučnik nasred Kalelarge: Čemu palače kad mladi odlaze trbuhom za kruhom

Tu je želju izrazilo 870 birača pozitivnih na koronavirus i 1.351 u samoizolaciji, kazao je u nedjelju poslijepodne Slaven Hojski, glasnogovornik i član Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

Birač pozitivan na koronavirus, kojemu pred vrata kuće ili stana dolaze članovi biračkog odbora, glasuje ispred ulaza u stan, odnosno kuću uz pomoć osobe od povjerenja, ne smije imati neposredan kontakt sa članovima biračkog odbora.

Ipak, da bi mu se utvrdio identitet, takav birač je dužan članovima biračkog odbora na primjerenoj udaljenosti pokazati osobnu iskaznicu. Ispred kuće, odnosno stana, glasuju i osobe u samoizolaciji.  

13:27 Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izašao je na lokalne izbore.

Pula: Peđa Grbin izašao je na lokalne izbore | Autor : Sasa Miljevic/PIXSELL Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL 16.05.2021., Pula - Predsjednik SDPa, Pedja Grbin izasao je na lokalne izbore. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

13:12 Glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski ocijenio je izbornu nedjelju „uobičajenom“ što se tiče prigovora i dojava o izbornim nepravilnostima. Dojave o nepravilnostima koje stižu, uobičajene su za izborni dan, a najviše ih je zbog objava novih statusa na društvenim mrežama te kršenja izbore šutnje, naveo je Hojski.

Primijetio je i kako je na nedjeljnim izborima, na kojim se odlučuje tko će u iduće četiri godine biti lokalna vlast, „dosta velika nervoza“ između pojedinih političkih stranka koje se međusobno optužuju da druga strana objavljuje nešto protiv njih.  Hojski kaže kako je do podneva bilo i nekoliko neželjenih sms-ova koji su blokirani preko HAKOM-a.

Za sada je to uobičajeno, ništa što bi odskakalo od redovitog izbornog dana, odnosno rada DIP-a i nižih izbornih povjerenstva, ocijenio je. Najavio je da će DIP oko 15 sati imati precizne podatke koliko je osoba pozitivnih na koronavirus i onih u samoizolaciji izrazilo želju glasovati. Zaključno sa subotom, to je učinilo 255 osoba pozitivnih na covid i 477 njih u samoizolaciji.

Birači pozitivni na koronavirus ne mogu na biračko mjesto pa njima dolaze članovi biračkog odbora i tada glasuju ispred ulaza u stan, odnosno kuću uz pomoć osobe od povjerenja. Birač pozitivan na koronavirus ne smije imati neposredan kontakt sa članovima biračkog odbora. Da bi mu se utvrdio identitet, takav birač dužan je članovima biračkog odbora na primjerenoj udaljenosti pokazati osobnu iskaznicu. Ispred kuće, odnosno stana, glasuju i osobe u samoizolaciji.

12:45 Gradonačelnik Zadra Branko Dukić stigao je na biračko mjesto. 

Branko Dukić glasovao na lokalnim izborima u Zadru | Autor : Marko Dimic/PIXSELL Foto: Marko Dimic/PIXSELL 16.05.2021., Zadar - Lokalni izbori u Zadru. Photo: Marko Dimic/PIXSELL

12:35 Ranko Ostojić stigao je na svoje biračko mjesto u Splitu sa suprugom. 

Split, 16.05.2021 - Ranko Ostojic sa suprugom Anom pristupio glasovanju | Autor : Sasa Buric/PIXSELL Foto: Sasa Buric/PIXSELL 16.05.2021., Split - Ranko Ostojic SDP, kandidat za zupana, na glasackom mjestu u Gradskom kotaru Meje. Photo: Sasa Buric/CROPIX/POOL

12:15 Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček izašla na izbore u pratnji obitelji.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček izašla na izbore u pratnji obitelji | Autor : Edina Zuko/PIXSELL Foto: Edina Zuko/PIXSELL 16.05.2021., Sisak, osnovna skola Viktorovac - Sisacka gradonacelnica Kristina Ikic-Banicek je izasla je na izbore u pratnji supruga i djece. Photo: Edina Zuko/PIXSELL

12:05 Kandidat za gradonačelnika Splita Željko Kerum izašao je na biralište na splitskim Mejama.

- Stigli smo na glasovanje, nije prevelika gužva tako da se to može u 10ak minuta sve obaviti. To je bitno za izlazak jer dosta ljudi odlazi kada vidi preveliku gužvu. Ova kampanja je po meni protekla dobro, nije bilo velikih prozivanja i blaćenja. Mislim da će u drugom krugu toga biti više, ovisi tko će ući u drugi krug i tko će se koristiti kojim sredstvima. Ako ja uđem u drugi krug, ja se time neću baviti, već isključivo projektima grada Splita i građana Splita. Dakle, jedan afirmativni dio ako me građani zaokruže. Svima ostalima koji uđu u gradsko vijeće i koji postignu rezultate ću čestitati večeras i nadam se da će sve proteći u redu - kazao je Kerum prije glasanja. 

11:45 Predsjednik Sabora Gordan Jandroković glasao je na lokalnim izborima u nedjelju ujutro. 

Zagreb: Gordan Jandroković glasovao je na lokalnim izborima | Autor : Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL 16.05.2021., Zagreb - Clan Predsjednistva HDZ i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovic glasovao je na lokalnim izborima u OS Ivana Gorana Kovacica u Ulici Matije Mesica 35. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

11:27 Kandidat za gradonačelnika Bjelovara Dario Hrebak na glasovanje stigao s obitelji.

Bjelovar: Kandidat za gradonačelnika Dario Hrebak na glasovanje stigao s obitelji | Autor : Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL 16.05.2021., Bjelovar - Dario Hrebak, kandidat HSLS-a za gradonacelnika Bjelovara. Na glasovanje dosao s obitelji. Photo: Damir Spehar/PIXSELL

11:15 Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban izašao je na lokalne izbore.

Solin: Blaženko Boban glasovao je na lokalnim izborima | Autor : Milan Sabic/PIXSELL Foto: Milan Sabic/PIXSELL 16.05.2021., Solin - HDZ-ov kandidat za zuapan Blazenko Boban glasovao je na lokalnim izborima. Photo: Vojko Basic/CROPIX/POOL

11:10 Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suprugom je stigao na biralište. 

Dubrovniki: Mato Franković sa suprugom stigao na glasovanje | Autor : Grgo Jelavic/PIXSELL Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL 16.05.2021., Dubrovnik - Aktualni gradonacelnik Mato Frankovic glasovao je na lokalnim izborima. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

11:09 Kandidat MOST-a Zvonimir Troskot glasovao je na svom biračkom mjestu.

Zagreb: Kandidat MOST-a Zvonimir Troskot glasovao je na svom biračkom mjestu | Autor : CROPIX/PIXSELL Foto: CROPIX/PIXSELL 16.05.2021., Zagreb - Kandidat Mosta za gradonacelnika Zagreba Zvornimir Troskot glasovao je na lokalnim izborima u Skoli za cestovni promet na Trgu John F. Kennedy 8. Photo: Ranko Suvar/CROPIX/POOL

11:05 Vesna Škare Ožbolt galasovala na lokalnim izborima u Zagrebu.

Vesna Škare Ožbolt galasovala na lokalnim izborima u Zagrebu | Autor : /PIXSELL Foto: /PIXSELL 16.05.2021., Zagreb - Nezavisna kandidatkinja za gradonacelnicu Zagreba Vesna Skare Ozbolt glasovala je na lokalnim izborima u prostorijama VII. gimazije u Ulici Jurja Krizanica 4. Photo: Admir Buljubasic/FAH/POOL

11:03 Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš izašla je na izbore na svom biračkom mjestu. 

Zagreb: Kandidatkinja za gradonačelnicu, Mrak Taritaš, izašla na izbore | Autor : Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL 16.05.2021., Zagreb - Kandidatkinja Glasa za gradonacelnicu Zagreba Anka Mrak Taritas glasovala je na lokalnim izborima u prostorijama OS Matka Laginje u ulici Matka Laginje 13. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

11:02 Župan Radimir Čačić glasovao na lokalnim izborima.

Varaždin: Župan Radimir Čačić glasovao na lokalnim izborima | Autor : Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL 16.05.2021., Varazdin - Varazdinski zupan Radimir Cacic izasao na glasovanje. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

11:00 Mihael Zmajlović glasovao je na lokalnim izborima u Jastrebarskom. 

Jastrebarsko: Mihael Zmajlović glasovao je na lokalnim izborima | Autor : Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL 16.05.2021., Jastrebarsko - Kandidat SDP-a za zupana Zagrebacke zupanije Mihael Zmajlovic glasovao je na lokalnim izborima u zgradi Glazbene skole u Ulici Zrinsko Frankopanska 13. Photo: Luka StanzlPIXSELL

10:59 Željko Tokić glasovao je na izborima za gradonačelnika Grada Zagreba.

Željko Tokić glasovao je na izborima za gradonačelnika Grada Zagreba | Autor : Sandra Simunovic/PIXSELL Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL 16.05.2021., Zagreb- Nezavisni kandidat Zeljko Tokic glasao je na izborima za gradonacelnika Grada Zagreba. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

10:58 Kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Ante Franić na biralištu.

- Ja se nadam da će svi naši sugrađani, moje Splićanske i Splićani iskoristiti svoje demokratsko pravo i ja ih ovim putem pozivam. Ovi izbori su jako važni za naš grad, važno je da nakon više desetljeća napravimo jedan iskorak.  Bez obzira za koga će glasati, ja ih pozivam da izađu i glasaju za one koji su najviše pokazali program i zadovoljili njihove interese. Ja se nadam da sam to ja, da je to lista SDP-a, ali neka ljudi odluče. Što je veća izlaznost, to je legitimitet jači i čvršći. Nećemo više biti grad podjela, idemo svi skupa i lijevi i desni i centar pogurati Split u smjeru razvoja kojeg jako dugo čeka - kazao je nakon glasanja Franić.

10:55 Stjepan Kožić glasovao je na lokalnim izborima u Gornjoj Drenovi.

Gornja Drenova: Stjepan Kožić glasovao je na lokalnim izborima | Autor : Emica Elvedji/PIXSELL Foto: Emica Elvedji/PIXSELL 16.05.2021., Gornja Drenova - Kandidat za zupana Zagrebacke zupanije Stjepan Kozic glasovao je na lokalnim izborima u Drustvenom domu mladih. Photo: Emica ElvedjiPIXSELL

10:45 Goran Kušec kandidat SDP-a za gradonačelnika Osijeka glasovao je na lokalnim izborima.

Osijek, 16.05.2021 - Goran Kusec kandidat SDP-a za gradonacelnika glasao je na lokalnim izborima | Autor : Vlado Kos/PIXSELL Foto: Vlado Kos/PIXSELL 16.05.2021., Osijek - Goran Kusec kandidat SDP-a za gradonacelnika Osijeka glasovao je na birackom mjestu u GC Novi grad. Photo: Vlado Kos/CROPIX/POOL

10:39 Kandidat za gradonačelnika grada Zagreba Miroslav Škoro obavio je svoju dužnost na biračkom mjestu u OŠ Gračani u Zagrebu. 

- Želim svima nama daleko veću gužvu na izbornim mjestima nego što su gužve na nekim izvršnim graničnim prijelazima - kratko je samo poručio Škoro i dodao da će večeras puno više toga reći. 

10:27 Kandidat za gradonačelnika Splita Vice Mihanović sa suprugom je stigao na biralište. 

10:16  Marko Vučetić, kandidat koalicije Srcem za Zadar, izašao je na biralište u svom gradu. 

- Kampanja je prošla onako kako treba proći. U prvom dijelu smo bili oštri, u drugom smo bili afirmativni, a u završnom dijelu smo bili emocionalni jer je naš zadatak izazivanje emocionalnosti i emocionalnih odluka prema biračima. Ne očekujemo ništa drugo nego da se afirmira, animira i manifestira volja birača i da Zadar bude grad zainteresiranih građana, koji svojom voljom kreiraju grad u sljedeće četiri godine, a ne onih koji ne manifestiraju taj svoj emocionalni, gotovo zaljubljeni odnos prema gradu - kazao je Vučetić. 

10:00 Isto tako, u 10 sati je na svoje biračko mjesto u Osnovnoj školi Pantovčak stigao i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović.

- Vjerujem u uspjeh, osjećam se jako dobro. Radili smo dugo i naporno u kampanji i mislim da smo građanima prenijeli što smo trebali. Vjerujem da je neminovan drugi krug. Promjene su u gradu počele, sada je na građanima - kazao je Klisović.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade Andrej Plenković stigao je na biračko mjesto u Područnom uredu Črnomerec. 

- Drago mi je da se danas održavaju redoviti izbori za naše predstavnike u jedinicama lokalne i područne samouprave. Danas biramo naše župane, gradonačelnike, naše općinske načelnike te vijećnike u svim predstavničkim tijelima. Nadam se da će što veći broj građana iskoristiti svoje biračko pravo. Mislim da je to ključno i dobro, zbog toga i postoje izbori da građani iskažu svoje mišljenje, svoj stav i svoje političke preferencije. U kampanji su svi imali vremena kazati što bolje žele učiniti u svojim sredinama. Vjerujem da će odaziv unatoč vremenu biti dobar. Nadam se da ćemo večeras zajedno imati prigodu analizirati rezultate prvog kruga - kazao je premijer.

U Splitu svoju je građansku dužnost iskoristio i kandidat za gradonačelnika Splita Ivica Puljak na biračkom mjesto na Žnjanu.

- Ono što želim poručiti jest: drage Splićanke i Splićani, danas je vrlo važan dan. Danas je dan kad biramo našu budućnost, i za našu djecu i naše unuke. Zato vas pozivam sve da izađete na izbore i da izaberete one ljude za koje mislite da će najbolje voditi ovaj naš lijepi grad. - kazao je Puljak.

9:58 Branka Ramljak, kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, glasa na lokalnim izborima.

Branka Ramljak, kandidatkinja za gradonacelnicu Splita, glasa na lokalnim izborima | Autor : Bozidar Vukicevic/PIXSELL Foto: Bozidar Vukicevic/PIXSELL 16.05.2021., Split - Branka Ramljak, kandidatkinja za gradonacelnicu Splita Nezavisne liste Ramljak i Mamic glasa na lokalnim izborima. Photo: Bozidar Vukicevic/CROPIX/POOL

9:53 Kandidat za gradonačelnika Osijeka Vladimir Šišljagić glasovao je na lokalnim izborima.

Kandidat za gradonačelnika Osijeka Vladimir Šišljagić glasovao je na lokalnim izborima | Autor : Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL 16.05.2021., Osijek - Kandidat za gradonacelnika grada Osijeka i nositelj liste Snage Slavonije i Baranje (SSiB) Vladimir Sisljagic glasao je na izbornom mjestu broj 1. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

9:50 Ministar Ivan Malenica obavio građansku dužnost u Šibeniku. 

Šibenik: Ministar Ivan Malenica obavio građansku dužnost | Autor : Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL 16.05.2021., Sibenik - Ministar uprave i pravosudja Ivan Malenica glasovao je na lokalnim izborima u Brodarici kod Sibenika. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

9:45 Josip Ostrogović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke, izašao na biralište.

Josip Ostrogović, kandidat HDZ-a za gradonacelnika Rijeke, izašao na biralište | Autor : Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL 15.05.2021., Rijeka - Josip Ostrogovic kandidat HDZ-a za gradonacelnika izasao na biraliste. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

9:35 Kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Nađi također je izašao na birališta. 

Zagreb: Davor Nađi, kandidat za gradonačelnika, glasovao na izborima | Autor : Edvard Susak/PIXSELL Foto: Edvard Susak/PIXSELL 16.05.2021., Zagreb - Kandidat za gradonacenika, Davor Nadji, glasova je na lokalnim izborima u Zagrebu. Photo: Edvard Susak/FAH/POOL

9:20 - Hrvatski državljani s pravom glasa danas zbog izbora mogu ući u zemlju bez testa ili potvrde. HAK je izvijestio kako je pojačan promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, kao i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku te sa Republikom Slovenijom na izlasku.

Na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine osobna vozila čekaju do pola sata do sat i pol na pojedinim graničnim prijelazima, a na prijelazu Bajakovo na ulaz se jutros čeka dva sata, dok se na prijelazu Harmica čeka pola sata, koliko osobna vozila čekaju i na izlaz na prijelazu Macelj.

9:00 Još jedan kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Filipović, u 9 je sati stigao na biračko mjesto u Školi za cestovni promet na Maksimiru. 

- Nadam se da će što veći broj Zagrepčana i Zagrepčanki izaći na izbore i na taj način utjecati na smjer budućeg razvoja grada, ali i dati snažniji legitimitet njihovim predstavnicima na svim razinama gradske vlasti. Očekujem ulazak u drugi krug. Sve protječe u najboljem mogućem redu, a tako očekujem da protekne i ostatak dana. - kazao je kratko Filipović. 

8:59 - Glasovao je i Hrvoje Zekanović, kandidat hrvatskih Suverenista za gradonačelnika Šibenika.

 

8:50 - Sva biračka mjesta za lokalne izbore, pa i u potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji, otvorena su u nedjelju u 7 sati, potvrdila je članica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivana Belec. U toj su županiji otvorena sva biračka mjesta, pa i onih 25 pod šatorima, rekla je Belec izražavajući nadu da, unatoč činjenici da se radi o vrlo kvalitetnim šatorima, neće biti kiše.

Razorni potres koji je koncem prosinca pogodio Banovinu oštetio je i zgrade u kojima su ranije bila biračka mjesta, pa je dio njih morao biti izmješten u 25 šatora.

Zbog šteta nastalih u potresu u Sisku se na nekim lokacijama glasa u šatorima.

8:30 Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević idući je stigao na biralište u OŠ Kralja Tomislava u Zagrebu. S njim su stigli supruga i njihov pas.

- Nadam se da će danas građani izaći u što većem broju. Ovo su definitivno povjesni izbori jer nakon 20 godina će Zagreb dobiti novog gradonačelnika ili gradonačelnicu ili danas ili u drugom krugu. Međutim, ono što je sigurno je da se samo danas glasa o gradskoj skupštini i da će se danas vidjeti tko će imati većinu glasova u skupštini. Tako da pozivam još jednom sve Zagrepčane i Zagrepčanke da iskoriste svoje pravo i izađu na izbore. Vidjet ćemo hoće li biti drugog kruga, no ono što je sigurno je da nema drugog kruga za gradsku skupštinu. Ja sam jedva čekao ove izbore, a vjerujem da su i mnogi građani jedva čekali. Bit će jako izazovno voditi Zagreb nakon Milana Bandića, ali mi smo na to spremni i jako dugo se pripremamo na to - kazao je Tomašević. 

7:30 - Među prvima svoje je biračko pravo iskoristila kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević na glasačkom mjestu u OŠ Antuna Gustava Matoša.

- Hvala vam lijepo na dolasku, na interesu. Ja očekujem da će se građani odazvati pozivu i doći glasati na četiri razine odgovornosti za svoje predstavnike u Vijeći mjesnog odbora, Vijeću gradske četvrti, gradskoj skupštini i za gradonačelnika odnosno gradonačelnicu. Očekujem da će odaziv biti dobar, jako je važno doći na biralište iskoristiti svoje biračko pravo, ali i građansku dužnost. Glasači polako dolaze, nadam se da ćemo svi imati strpljenja i poštovati epidemiološke mjere - kazala je po izlasku Pavičić Vukičević.

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
 • ToVuS:

  Hdz Sdss birači čekaju u kolonama na granici Srbije

 • Avatar gunner12345
  gunner12345:

  velike gužve na ulazu iz srbije u hrvatsku radi glasača, velika sramota sdsshdz koalicije

 • Avatar Antikomunist
  Antikomunist:

  Dal se pokrenula uopće kakva istraga u vezi protuzakonitog financiranja tomaševića