Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rade do 17 sati

U ljekarnu samo po hitne i kronične terapije

ljekarna u Zagrebu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
23.03.2020.
u 13:07

Ljekarne od danas rade također skraćeno - od 8 do 17 sati, dok će od 17 do 8 ujutro raditi one koje su inače dežurne. Subotom će raditi od 9 do 12 sati, objavili su iz Ljekarnićke komore.

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa ljekarne od ponedjeljka 23. ožujka do daljnjeg rade u skraćenom radnom vremenu od 08 do 17 sati. Ova odluka se odnosi na sve ljekarne na cijelom teritoriju RH izuzev dežurnih ljekarni.

Dežurne ljekarne od 8 sati ujutro do 17 sati rade kao sve druge ljekarne, a u vremenu od 17 sati do 8 sati ujutro radi isključivo dežurstvo, izdavanje terapije 'na prozorčicu'.

Subotom ljekarne rade od 9 sati do 12 sati. Za sve ostalo vrijeme raditi će dežurne ljekarne.

Video - ZET će zbog koronavirusa srezati vozni red

 

Prema naputku Kriznog stožera važno je organizirati rad u timovima. Izuzetno je važno rad u ljekarnama organizirati tako da se definiraju fiksni timovi koji međusobno neće dolaziti u kontakt. Rad u fiksnim timovima podrazumijeva izbjegavanje promjena i zamjena članova timova osim u slučaju samoizolacije pojedinog člana ili bolovanja.

- Molimo građane da odlazak u ljekarne bude samo zbog izdavanje kronične ili akutne terapije te zbog preuzimanja neophodno potrebne terapije kao sto su lijekovi za snižavanje temperature ili antibiotska terapija. Ljekarnici su dobili naputak da mogu uskratiti izdavanje za sve ostale zahtjeve koji nisu u kategoriji hitnosti ili kronične terapije - poručuju iz Hrvatske ljekarničke komore. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije