Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema kraja izmjenama

U istom danu dva puta mijenjali natječaj za nabavu osam vozila

'FordTransit'
''
16.08.2012.
u 12:00

Tvrtka Vode Jastrebarsko koja nabavlja automobile ne može se odlučiti kakva vozila želi ili...

U tvrtki Vode Jastrebarsko žele kupiti nova vozila. No, znaju li kakva? To pitanje nameće se nakon brojnih izmjena natječajne dokumentacije koju su zaposleni te tvrtke poduzeli. Kako je Večernji list već izvijestio, prije tjedan dana tamošnja komunalna tvrtka Vode Jastrebarsko raspisala je natječaj za nabavu osam vozila putem leasinga na rok od tri godine.

Radi se o poslu procijenjene vrijednosti od 1,65 milijuna kuna, a tehničke specifikacije željenih vozila bile su takve da su ih mogla zadovoljiti jedino Fordova vozila. Nakon što je Večernji list tražio obrazloženje, iz tvrtke su priznali pogrešku, te izmijenili natječajnu dokumentaciju tako da omogućava konkurenciju više proizvođača i modela. Ipak, tek nekoliko dana kasnije, natječajna dokumentacija opet je promijenjena, i to dva puta u istom danu. Prvo je ponovo postavljena originalna specifikacija, a potom nakon nekoliko sati opet ona izmijenjena. Što se događa u Vodama Jastrebarsko? Odgovora na to nema, no sve upućuje na poprilične probleme sustava nabave tog poduzeća. Je li nekomu u interesu da se kupe Fordova vozila?

S obzirom na prvi natječaj, to je prilično vjerojatno. Primjerice, tražio se furgon, koji je morao biti dug od 5200 do 5300 mm, međuosovinskog razmaka od 3250 do 3350 mm, s motorom obujma od 2099 do 2199 cm³. Od furgona dostupnih na našem tržištu uvjete ispunjava jedino ford transit 2,2. Kod željenog lakog dostavnog vozila i osobnog automobila, također su specifikacije zadovoljavali Fordovi modeli. Na snazi je nova specifikacija, no pitanje je hoće li biti još promjena.

Ključne riječi

Komentara 4

LI
Livi
12:17 16.08.2012.

Zar nije iz Jastrebarskog "najbolji" student i danasnji ministar okolisa koji je vrsio duznost gradonacelnika i u isto vrijeme bio u civilnoj sluzbi? Uz to je covjek iz stranke "Pravednika".

BK
bez.komentara
19:16 16.08.2012.

Pozvati jednog proizvođaća u Hrvatsku da napravi tvornicu nekih djelova za svoja vozila i donjeti stavku da sve držane tvrtke kupuju ta vozila i uz to dati neki poticaj,tako da bi i privatnici kupovali ta vozila. I riješena korupcija i nova radna mjesta

Avatar sjena_vjetra
sjena_vjetra
22:49 16.08.2012.

@Livi, on je i autor ovog natječaja. Pogodi koji auto vozi privatno, koji je vozio kao gradonačelnik..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije