Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otežan promet

U Gorskom kotaru pao snijeg, proglašeni zimski uvjeti

snijeg
Foto: HAK
30.12.2013.
u 08:10

Na Krčkom mostu i dionici Jadranske magistrale (D8) između Senja i Karlobaga, zbog vjetra je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle

Zbog snijega koji je tijekom noći pao u Gorskom kotaru proglašeni su zimski uvjeti na većini državnih i županijskih cesta na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar (D3). Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila, uz jak vjetar na dionici Kikovica – tunel Tuhobić i snijeg na dionici između Oštrovice i Vrbovskog.

Na Krčkom mostu i dionici Jadranske magistrale (D8) između Senja i Karlobaga, zbog vjetra je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu ostatka zemlje. Na cestama u gorju te duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja. U Istri i Slavoniji mjestimice ima i magle.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar.

Tijekom dana, uglavnom prijepodne, u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima te ponegdje na sjevernom dijelu Jadrana očekuje se kiša, u gorju snijeg.

>>Snijeg zabijelio G. kotar i Liku, izdano upozorenje za Dalmaciju!

Komentara 3

L0
luena 01
10:11 30.12.2013.

Jucer se pitaju kad ce Snijeg ,eto ga ... Opet ne valja?

PU
paul-umpe
09:06 30.12.2013.

Cuj proglaseni zimski uvjeti.Sta to znaci da prosli tjedan ili mjesec nisu zimski uvjeti i da se moze voziti sa ljetnim gumama.Zimski uvjeti su od 15.10 do 15.04.Ljetne gume za ljeto a zimske za zimu a lanci u prtljazniku za neskolovanu policiju jer meni u 20 godina i 50000 km godisnje nisu trebali.Ljeti Conti ili Dunlop a zimi Dunlop 3-4d i Good Year ultragrip 7 ili 8.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije