Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije bilo vode

U Dicmu izgorjele kuće, ljudi nisu imali čime gasiti vatru

vatrogasac
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.08.2017.
u 15:40

Policija ispituje uzrok požara koji je izbio u Dicmu

U požaru koji je u nešto poslije 14 sati buknuo uz rub ceste Split-Sinj, u mjestu Dicmo, izgorjelo je dva hektra trave i niskog raslinja, te stara i nenaseljena kuća puna otpada, doznaje se popodne u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split. 


U kratkom roku na mjesto požara stigli su vatrogasci iz DVD Sinj i Dicmo, a iako su na teren stigli i vatrogasci iz Dugopolja i Trilja nije bilo potrebe za njihovom pomoći. Vatra je za pola sata lokalizirana te su obranjene ostale kuće. Na terenu je ostalo 30 vatrogasaca sa sedam vozila.

Još se ne zna uzrok požar, no znat će se nakon što požar bude proglašen ugašenim i kada policija na mjestu događaja obavi očevid.

Kako su potvrdili vatrogasci, mještani Dicma su htjeli prije dolaska vatrogasaca ugasiti požar, ali im to nije pošlo za rukom jer već određeno vrijeme u toj općini postoje problemi s vodoopskrbom i nisu imali s čime obuzdati vatru.

Potpora iz zraka

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane sudjeluju u gašenju četiri požara na području od Konavala do Velebita, javljaju iz MORH-a.

Tako je na krajnjem jugu Hrvatske na požarištu Karasovići uz granicu Hrvatske s Crnom Gorom angažiran jedan Canadair CL-415. Na požarištu Biokovo požar gase dva Airtractora AT-802, dok letačka posada s jednim helikopterom Mi-8 MTV pruža potporu u prijevozu vatrogasaca i vatrogasne opremu na nepristupačne terene Biokova.

Na požarištu Strmica kod Knina koje je aktivno od jučer, i danas su u gašenju uključena dva Canadaira CL-415, dok je iznad Jablanca na Sjevernom Velebitu angažiran jedan Canadair.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
15:54 27.08.2017.

Što milicija ima istraživati, radi se o iskrenju vlaka. Ups, nema vlaka, onda je iskrenje dalekovoda. Ups, nema ni dalekovoda, onda je udario grom. Ups, nije ni grmilo, ok, onda je sunce zapalilo travu putem odbačene pivske boce koja je reagirala kao povećalo. Ups, nije ni to, ok, onda je požar pdometnuo neki Hrvat od 15 godina koji je nakon milicijskog istraživanja priznao da mrzi Srbe od osamnaestog stoljeća. Ups, nije ni to u Dicmu nema Srba. Ok, onda je do bilo neko psihički oboljelo dete iz Surdulice koje se samo igralo s fosfornom igračkom. Što dete zna što je upaljač...

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
16:08 27.08.2017.

Eto, tako je to kad se Miloradu i njegovim četnicima godišnje daje 4 milijuna kuna za novine koje otvoreno pozivaju na podmetanje požara, a Božinovićeva jugomilicija hapsi domoljubne Hrvate i istražuje pjeva li Thompson Čavoglave.

MA
marevr
17:24 27.08.2017.

kakvi komentari ovo pokazuje ko je u paranoji i ko bez dokaza je okrivio nekoga samo iz mrznje. Kriv si kada se dokaze krivica a vi kao vidovnjaci sa paranormalnim mozgom hvala sto unaprijed znate sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije