Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

U Bermudskom trokutu nema ništa više nesreća od drugih sličnih mjesta

Neki prolaze tim područjem gotovo svakog dana a da im se nije baš ništa dogodilo
25. srpnja 2017. u 08:38 1 komentara 1521 prikaza
Bermudski trokut
Foto: Pixabay
Pogledajte galeriju 1/2

Desetljećima se nastoji otkriti što je tajna Bermudskog trokuta. Mjesto je to u kojem čudnovato i bez traga nestaju brodovi i avioni, i to toliko često da je to jedinstveno u svijetu. Ili ipak ne.

STOLJETNA ZAGONETKA Razotkriven misterij 'krvavih slapova' na poznatom glečeru?

Australski znanstvenik dr. Karl Kruszelnicki kaže kako je iza svega naprosto ponajprije ljudska pogreška, a onda i loše vrijeme. A i to, zapravo, nije ništa novo. Već godinama tako nešto tvrde i američka Obalna straža te Nacionalna uprava za oceane i atmosferu. Nema tamo ničega nadnaravnog ni neobičnih prirodnih sila, a Bermudski trokut nije ni po čemu neobičan ni kad je riječ o statistikama.

Našli konkretne razloge

Kada se tako gleda, onda podaci londonskog Lloyda i američke Obalne straže potvrđuju kako broj nestanaka nije nimalo drugačiji od drugih po gustoći prometa sličnih mjesta u svijetu. Navodi australski znanstvenik i konkretne primjere. Godine 1945. nestalo je pet američkih Torpedo Avenger bombardera, a nakon njih i zrakoplov koji je poslan da ih pronađe.

Misterij je nastao jer nikada nisu pronađeni ostaci. Međutim, kada su pregledani svi dokumenti vezani za sporni let, došlo se i do radiokomunikacije. Avionima se naložilo da skrenu na zapad, no vođa skupine, zapovjednik Charles Taylor, koji je i jedini pilot s iskustvom u eskadrili, odlučio je da skrenu na istok i tako vjerojatno odveo sve na let koji je završio negdje u oceanu.

Vrijeme je bilo loše, valovi su dosezali i 15 metara visine, zapovjednik Taylor stigao je na let s mamurlukom i bez sata, a i prije je imao slučajeve lutanja zbog čega je dva puta ranije iskočio iz svog zrakoplova. Pa se tako izgubio i sada, ovaj puta sa sobom odveo i još nekolicinu neiskusnih pilota.

Za avion koji je poslan da ih traži također nema nekog čuda, potvrđeno je kako je eksplodirao u zraku. Nikada američka Obalna straža ili bilo koja druga uprava koja bi bila nadležna za Bermudski trokut nije priznala da tamo ima ičega neuobičajenog. Redovito se za bilo kakav nestanak mogao pronaći konkretan razlog. Samo što isto tako desetljećima nitko u to nije želio vjerovati.

francuska policija, obitelj troadec OBITELJSKA SVAĐA Misterij nestale francuske obitelji dobio je tragičan završetak

U trokutu 75 zrakoplova

Atraktivnije je ostavljati mjesta sumnji kako se tamo nalaze neke tajne i neobjašnjive sile. Brojke također govore svoju priču. U Bermudima ne nestaje ništa više brodova i zrakoplova nego bilo gdje drugdje u svijetu. Ovo je područje jako frekventno zbog blizine ekvatora i Sjedinjenih Država, nije čudo da dolazi i do havarija. Ali isto tako mnogi prolaze tim područjem između Miamija, Bermuda i Portorika gotovo svakog dana, a da im se nije do sada dogodilo baš ništa. No, bez obzira na ovo novo istraživanje, sasvim je sigurno kako neće prestati potraga za nestalim brodovima i avionima te razlozima zašto se to događa.

Istraživače još zanima nestanak USS Cyclopsa koji je nestao zajedno s 309 članova posade još 1918. godine i do danas je najveći gubitak života američke ratne mornarice u mirnodopskim uvjetima. Još se traži i El Faro, teretni brod s 33 člana posade koji je nestao 2015. godine. Broji se 75 zrakoplova te stotinu plovila koji su svoj put završili negdje u Bermudskom trokutu. Nadamo se ipak zbog nekog prirodnog uzroka, a ne heksagonalnih oblaka ili nečeg paranormalnog. Ili je možda bolje da legenda ipak živi.

plutajući balon ZATEKAO I spasioce Šokirali se kad su vidjeli u čemu se zaputio u Bermudski trokut vjetar ZRAČNE BOMBE Bermudski trokut? Znanstvenici tvrde da su za sve krivi vjetrovi iz posebnih oblaka Misteriozni nestanak obitelji u Francuskoj Tajanstveni slučaj Misterij u Francuskoj: Četiri osobe iz iste obitelji nestale u istom danu!
Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
  • Deleted user:

    Ako je to tako zašto onda Trump nazvao Američke medije lažnim vijestima? Vojska je napala Irak na osnovu laži koju su sami stvorili onda kaže da na Bermudskom trokutu nema nikakvih anomalija. Toliko o tome.