Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATEKAO I spasioce

Šokirali se kad su vidjeli u čemu se zaputio u Bermudski trokut

plutajući balon
Foto: Američka obalna straža
06.10.2014.
u 08:19

Aktivist Reza Baluchi krenuo je na put dug 1660 kilometara u plutajućem balonu kućne izrade

Američka obalna straža spasila je muškarca koji se iz Miamija uputio prema Bermudskom trokutu pješice u plutajućem balonu kućne izrade.

Aktivist i sportaš iranskog porijekla Reza Baluchi krenuo je na put dug 1660 kilometara da bi prikupio novac za nezbrinutu djecu. Planirao je ''pješice'' do Bermuda i Puerto Rica pa natrag do SAD-a, no svladao ga je umor nakon prijeđenih 70 nautičkih milja, javlja RT.

Baluchi je sam napravio balon u kojem je planirao provesti akciju.Upotrijebio je plastični i aluminijski okvir debljine tri milimetra. Noću je planirao spavati u gornjem dijelu balona, a danju hladiti u moru privezan na uže uz napravu. Hranio se proteinskim pločicama, a planirao je i usput loviti ribu.

Dojavu o njegovu kretanju Obalna straža zaprimila je još u srijedu. Poslala je jedinicu da provjeri situaciju, no Baluchi, koji se činio dezorijentiranim, odbio je napustiti spravu. Tek kada je subotu zatražio spašavanje, po njega su poslani helikopter i zrakoplov.

Nakon što je neozlijeđen stigao na kopno kazao je da je svoj ''hydro pod'' uređaj testirao 2013. godine. Tada je u njemu prevalio put dug 53 kilometara od Newport Beacha do otoka Catalina. Podvig je trajao 12 sati, a Baluchi je nakon njega bio lakši za 6,8 kilograma.

>>U nepregledni ponor Velebita hrabri pilot spustio se balonom na vrući zrak

>>Nisu očekivali da će im se vožnja balonom pretvoriti u pakao

Komentara 5

HR
hrxxx111
11:14 06.10.2014.

u 12 sati je izgubio 6kg ? ajmo sad to unovciti na debelim turistima po jadranu

Avatar Ironman0105
Ironman0105
15:34 12.12.2014.

"Sokirali" se? Kak se to dela? Sami sebe stave u stanje soka? Tko bi to i zasto napravio?

DU
Deleted user
08:52 06.10.2014.

Prema naslovu članka ispada da je Bermudski trokut nekakvo odredište na koje se zaputio ovaj avanturista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije