Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U avionu nisu mogli zatvoriti vrata, pilot ih podmazao maslacem

Zapovjednik zrakoplova i njegova najbliža posada u srijedu nisu mogli zatvoriti vrata zrakoplova Slavonija na letu iz Istanbula u Zagreb.
01. rujna 2012. u 19:22 7 komentara 34 prikaza
zrakoplov
Foto: Arhivska fotografija

Poštovani, predlažem da planirate na svim letovima dodatni maslac za posadu kako ne bih ponovno bio primoran oduzeti maslac članu posade da bih namastio novu brtvu na vratima. Tako počinje službeni mail pilota Croatia Airlinesa šefovima tehničkih službi, prenose 24 sata.

Zapovjednik zrakoplova i njegova najbliža posada u srijedu nisu mogli zatvoriti vrata zrakoplova Slavonija na letu iz Istanbula u Zagreb. 

– Kako nakon nekoliko minuta nismo imali baš nikakva uspjeha, pribjegli smo podmazivanju. Prvo smo pomislili da bi za to bilo dobro maslinovo ulje, ali zbog cijene smo odustali i iskoristili maslac. Poslije maslaca je išlo ko podmazano, zato vas molim ili više maslaca za zrakoplov ili da tehničke službe češće podmazuju brtve na vratima - piše kapetan u dopisu. 

U Croatia Airlinesu pokrenuli su internu provjeru kako bi utvrdili zbog čega je došlo do poteškoća sa zatvaranjem vrata putničke kabine.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • atomised:

    Umjesto da se prezentiraju iskazi odgovornih službi, kako tvrtkini tako i relevatnih državnih tijela, i dobije odgovor jesu li zrakoplovi sigurni, ovakvi novinski uratci su zapravo strašno opasni jer ono što je sigurno da se njima uznemirava javnost koja nikako ... prikaži još! da nauči da je kvaliteta informacije u hrvatskom medijskom prostoru katastrofalno niska. Poznajući beskrupuloznost interesnih krugova u ovoj zemlji, pitam se je li moguće da se ovakve priče plasiraju kako bi se pripremila priča o prodaji Croatie Airlines?

  • vili:

    A vi kao sa maslacem u UE-hahaha

  • mikrogrizzly:

    Pilot gledao "Posljednji tango u Parizu" i zna čemu služi maslac!