Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Večernji TV

Tvorci platforme Gradivo.hr otkrili kako se najbolje pripremiti za maturu iz matematike i fizike

Marko Sandalj, Niko Požega i Luka Marić gostovali su na Večernji TV-u te predstavili svoj projekt
23. veljače 2022. u 11:13 0 komentara 2546 prikaza
Zagreb: Studenti Luka, Niko i Marko napravili su aplikaciju Gradivo.hr
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Nedavno je pokrenut portal Gradivo.hr, a riječ je o platformi koju su osmislili mladi i koja maturantima nudi pripreme za maturu iz matematike i fizike. Snimljeno je više od 3000 videa s potpuno riješenim zadacima i objašnjenjima iz fizike i matematike koji su se u 12 dosadašnjih godina pojavljivali na ispitima državne mature. U svakom videu četveročlani tim detaljno objašnjava postupak i budućim maturantima ukazuje na sve moguće “zamke” u zadacima.

Tvorci spomenutog portala Marko Sandalj, Niko Požega i Luka Marić gostovali su na Večernji TV-u te predstavili svoj projekt.

– Riječ je o novom načinu pripreme za maturu. To je nešto što bismo mi voljeli da smo imali kad smo se pripremali. Jer često se tijekom predavanja izgubi poanta učenja – rekao je Sandalj.

Najavili su da planiraju pokriti i ostale predmete uz matematiku i fiziku, a koje ima smisla objaviti na stranici.

– Recimo, biologiju nema smisla objavljivati jer je treba doslovno naučiti. Tu ne možemo ništa dodatno objasniti ili prenijeti svoje znanje kad je riječ o činjenicama – pojasnio je Požega.

Kako je nastala ideja za pokretanje stranice?

– Razgovarali smo o tome što je bilo dobro, a što loše kad smo išli na maturu. Razmišljali smo što bi moglo pomoći budućim maturantima i iz toga je nastao projekt. Dolazim iz Đakova iz kraja gdje nema ozbiljnih priprema za maturu pa se mora ići u veća mjesta. Cilj nam je da materijali koje objavljujemo budu dostupni i u takvim krajevima – kazao je Marić.

Sandalj je objasnio da za korisnike portala postoje tri paketa.

– Mali paket je za one učenike kojima treba malo za pripremu, veći paket obuhvaća sve godine, a u trećem postoji mogućnost da sami biraju što žele. Računamo na to da su mali i veliki paket sasvim dovoljni za pripremu mature. Pristup je u principu najsličniji onom za Netflix, u nekoliko klikova korisnicima je sve dostupno – kazao je. 

Što su još kazali o portalu Gradivo.hr, maturi te upisima na fakultete, pogledajte u videu.

Zagreb: Pripreme za državnu maturu Pripreme uz samo nekoliko klikova Maturanti sami biraju kada, kako i gdje učiti: 'Prilično sam siguran da mi ništa drugo neće trebati' PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU Na portalu gradivo.hr više od 3000 videa sa zadacima iz matematike i fizike Slavonski Brod: U Muzeju brodskog Posavlja otvorene dvije izložbe OBRAZOVANJE KROZ POVIJEST Učenike se upisivalo u počasne i sramotne knjige i kažnjavalo šibom

 

Evakuirane Tuheljske toplice, jedanaest osoba hospitalizirano
EVAKUIRANI BAZENI
Iz Termi Tuhelj objasnili što se dogodilo: Dostavljač je greškom usipao kiselinu, došlo je do kemijske reakcije
Zajedništvo koje spaja
Zajedništvo koje spaja
„Zahvaljujući volonterima životinje opet imaju dom“ – rekla je Aleksandra Hampamer, predsjednica udruge Prijatelji životinja
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.