Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radmanova tužba

Tuži novinarku jer je napisala da ne razumije demokraciju

Goran Radman
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
09.04.2016.
u 21:55

Bivši glavni ravnatelj HRT-a od Karoline Vidović Krišto traži naknadu štete od 30.000 kuna jer mu je povrijedila čast i ugled

Bivši glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu tužio je novinarku HRT-a Karolinu Vidović Krišto te od nje traži naknadu štete od 30.000 kuna zbog maila kojeg je 22. prosinca 2014. poslala na adrese 82 zaposlenika televizije.

U tom mailu novinarka je, među ostalim, napisala da Radman ne može razumjeti demokraciju i ljudska prava jer je svoje poimanje države i medija stjecao u totalitarnom režimu. Bivši glavni ravnatelj HRT-a u svojoj tužbi tvrdi kako ga je Vidović Krišto prikazala kao osobu skučenih pogleda koja krši ljudska prava te mu tako povrijedila čast i ugled. To je bivši glavni ravnatelj HRT-a ponovio i u svom iskazu dodavši da ga je sporna elektronička poruka zaprepastila.

– Ono što je o meni rečeno je uvredljivo, ponižavajuće, propituje se moja građanska pozicija, socijalne i intelektualne sposobnosti – naveo je Radman na sudu. Novinarka je pak iskazivala kako joj nije bila namjera uvrijediti Radmana te da se radilo o njezinim vrijednosnim sudovima. Tvrdi kako je samo htjela utjecati na promjenu akata HRT-a, odnosno Etičkog kodeksa i Općih pravila HRT-a, budući da je njima propisano kako se novinari HRT-a ne smiju svrstavati politički, vjerski i svjetonazorski.

U ovom predmetu uskoro će biti objavljena i nepravomoćna presuda, a novinarka još čeka pravomoćnost presude u sporu koji je pokrenula protiv HRT-a zbog izvanrednog otkaza

>>Vidović Krišto tužila HRT jer se ispričao zbog njezina priloga i objavio da nije profesionalan

>>HND pozdravlja sudsku odluku da je Karolina Vidović-Krišto nezakonito dobila izvanredni otkaz

Komentara 19

EL
EldersRealm
22:24 09.04.2016.

Dakle tuži ju zbog verbalnog delikta? Eto dokaza da ne razumije demokraciju.

NV
novo vriijeme
22:24 09.04.2016.

Sa Vesnom Pusić pušteni su svi duhovi iz boce, što ne bi kada mogu

KU
kunigunda
22:26 09.04.2016.

dobro je napisala jednom crveni kmer uvijek crveni kmer ,pokazao je to načinom rada i otpuštanjem kadrova koji nisu razmišljali isto kao on i dijelili iste vrijednosti kao on , koji nisu mrzili hrvatsku kao on, i pljuvali po njojj kao njegovi podobnici , on se je svrstao politički vjerski i svjetonazorski i zato na njemu odmah obaviti lustraciju da taj kmer nikad više ne može raditi u državnoj instituciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije