Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKINULI JOJ EMISIJU

Vidović Krišto tužila HRT jer se ispričao zbog njezina priloga i objavio da nije profesionalan

Karolina Vidović Krišto
Foto: Borna Filić/PIXSELL
15.03.2016.
u 17:16

Novinarka je u emisiji za iseljenike pročitala pismo čitatelja koji je spolni odgoj u školama usporedio sa seksualnim zlostavljanjem

Osim što s HRT-om vodi spor zbog izvanrednog otkaza, novinarka Karolina Vidović Krišto protiv svoje matične kuće ponijela je i tužbu kojom traži naknadu štete od 100.000 kuna zbog isprike gledateljima koja je uslijedila nakon njezine emisije za iseljenike Slike Hrvatske, emitirane u prosincu 2012.

Vidović Krišto je, naime, u emisiji objavila pismo čitatelja koji je uvođenje spolnog odgoja u školama usporedio sa seksualnim zlostavljanjem djece, a prikazan je i isječak iz kontroverznog filma “The Kinsley Syndrome”. Smatrajući da je sporna emisija bila ispod svih profesionalnih standarda, HRT se ispričao gledateljima te najavio poduzimanje oštrih mjera. Novinarka je u tužbi navela da je objavom isprike nanesena velika šteta njezinoj reputaciji, ugledu i časti te da je patila od nesanice, napetosti, ogorčenosti, a bila je i stigmatizirana pa je počela izbjegavati socijalne kontakte.

Sve njezine tvrdnje HRT je u odgovoru na tužbu oštro demantirao navodeći, među ostalim, kako su ti njezini navodi u najmanju ruku smiješni i proturječni novinarkinu liku i djelovanju. Osim toga, HRT tvrdi da se novinarka u prilogu služila filmom za čije korištenje nije imala autorska prava. Kako bi to demantirala, novinarka je u sudski spis priložila potvrdu kontroverzne dr. Judith Reisman da joj je ona dala odobrenja za emitiranje priloga. Reisman je u svom dopisu dodala i to da u Hrvatskoj vlada kriminalna cenzura, a kao primjer navodi “izvrsnu emisiju gđe Vidović Krišto” te ističe kako je za cenzuru odgovoran “pedofilski kult”. Prije nekoliko dana stranke su zatražile prekid postupka navodeći da spor pokušavaju riješiti mirnim 
putem.

>> Općinski radni sud: Radmanova odluka o izvanrednom otkazu Vidović-Krišto nezakonita

>> HND pozdravlja sudsku odluku da je Karolina Vidović-Krišto nezakonito dobila izvanredni otkaz

Komentara 77

BK
branko-kockica
17:23 15.03.2016.

Kontroverzne dr. Judith Reisman? Alo pedofilofilčine, deda vam je kontroverzan.

Avatar navijač
navijač
17:25 15.03.2016.

K.V. Krišto je u potpunosti u pravu a nije kontroverzna J. Reisman nego Željko Jovanović , kao i ono što je htio nametnuti hrvatskoj djeci. Nek svoju djecu tako odgaja.

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
17:19 15.03.2016.

Isplatiti štetu, a račun poslati Radmanu i njegovim uhljebima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije