Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovoreni rat?

Tuđman i Milošević 'nasamo' su bili samo u Karađorđevu i Tikvešu

tuđman, milošević (1)
Foto: Screenshot Youtube
1/4
04.03.2012.
u 22:47

Prije angažmana međunarodne zajednice na rješavanju jugoslavenske krize Tuđman i Milošević susreli su se 13 puta

Autori kontroverznog dokumentarca RTS-a “Tuđman i Milošević: dogovoreni rat?” u više navrata navode famozni broj od čak 48 ratnih susreta Tuđmana i Miloševića, što ostavlja dojam da su se oni redovito tajno sastajali i dogovarali rat. A činjenice su sasvim drukčije. Cjelokupan popis svih tih 48 susreta još je 2006. godine objavio Miroslav Tuđman u knjizi “Vrijeme krivokletnika”.

Tako on navodi da ove susrete prema vrsti i “pokroviteljima” možemo podijeliti na dvije skupine: prije i poslije internacionalizacije jugoslavenske krize. Prije angažmana međunarodne zajednice na rješavanju jugoslavenske krize Tuđman i Milošević susreli su se 13 puta: jedan susret hrvatskog i srpskog izaslanstva u Beogradu o krizi u SFRJ; dva susreta Predsjedništva SFRJ s predsjednicima svih republika; dva susreta Tuđmana i Miloševića (Karađorđevo, Tikveš); dva susreta Izetbegovića, Miloševića, Tuđmana (Split, Beograd); šest susreta predsjednika svih republika SFRJ.

Poslije internacionalizacije jugoslavenske krize Tuđman i Milošević susreli su se 35 puta u organizaciji međunarodnih posrednika: dva susreta na inicijativu predsjednika stranih država; 11 susreta u organizaciji Mirovne konferencije o Jugoslaviji. Na sedam susreta političkog dijela Mirovne konferencije o Jugoslaviji Tuđman i Milošević bili su pozvani zajedno s ostalim predsjednicima republika bivše Jugoslavije i saveznim vodstvom. Na pet susreta o vojnim pitanjima sudjelovali su, uz supredsjedatelja konferencije lorda Carringtona (odnosno Cyrusa Vancea), Tuđman, Milošević i general Kadijević...

>>Cijeli popis tih susreta s njihovim najvažnijim sadržajem donosimo u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka!

Komentara 390

UD
udrimuski
06:44 05.03.2012.

Bilo im je dovoljno i jednom!

XX
XXXX2011
12:10 05.03.2012.

Ovaj vecernji.hr je u sluzbi jos uvijek veoma zive UDBE.

OB
-obrisani-
23:07 04.03.2012.

VL sramite se zasto ne pisete o josipovicevom ZAMP-u novoj laznoj pravednosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije