Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjuje se imperij

Trump, otkad je predsjednik, izgubio sto milijuna dolara!

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
02.06.2018.
u 07:35

Istraživanje Bloomberga pokazalo znatan pad imovine Trumpa

Američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je nedavno osvanuo na naslovnicama, naceren, pozirajući u društvu najpoznatije svjetske starlete i Instagram influencerice Kim Kardashian West, s kojom je u Ovalnom uredu raspravljao o reformi zatvorskog sustava, uskoro možda nećemo više gledati sa širokim osmijehom od uha do uha.

Razlog je to što se vrijednost njegove imovine u dvije godine smanjila za sto milijuna dolara, a najveće su gubitke zabilježili njegov ponos – Trumpov toranj na Petoj aveniji te tereni za golf i klubovi kao što su Trump National Doral i Mar-a-Lago na Floridi.

“Glupo izvješće”

Uz udarac po džepu, kako pokazuje istraživanje Bloombergova indeksa za milijardere na temelju informacija prikupljenih od vjerovnika, zemljišnih knjiga, godišnjih izvješća, financijskih ugovora i tržišnih podataka, Trump je doživio i pravi udar na ego: otkako je zasjeo u Bijelu kuću početkom 2017. godine, njegovo je ime skinuto s nebodera u New Yorku, Torontu i Panami.

No, američki predsjednik daleko je od socijalnog slučaja jer je “težak” čak dvije milijarde i 800 milijuna dolara. No, čak ni to nije dovoljno da Trump bude na listi 500 najbogatijih ljudi na svijetu jer je za taj uspjeh potrebno imati bar četiri milijarde. Trumpov ego i to teško podnosi: kada je objavio svoju kandidaturu 2015. godine, u kampanji je govorio da je njegov ukupni imetak procijenjen na osam milijardi i 700 milijuna dolara, a kada su na Bloombergu objavili da se zapravo radi o gotovo tri puta manjoj svoti – tek o dvije milijarde i 900 milijuna dolara – jednostavno im je poručio u svom stilu da su napisali “glupo izvješće”.

Donald Trump
1/16

Jedan od većih gubitaka prouzročila je selidba dućana sportske opreme Nike, takozvanog Niketowna, iz Trumpova tornja na Petoj aveniji tek nekoliko ulica dalje, i to zbog potrebe za većim prostorom. No, navodno je pravi razlog to što je ulogu kućepazitelja i stanodavca imala Trumpova organizacija, do grla upletena u predsjedničke izbore i političke igre. Prema procjeni Forbesa, samo taj prostor površine 6000 četvornih metara u srcu Manhattana vrijedi oko 250 milijuna dolara, a sigurno ni najam nije “sitnica”.
Također, Bloomberg je sastavio popis Trumpovih dugova, koji iznose 520 milijuna dolara. Od toga na Trumpov toranj otpada 100 milijuna, 150 milijuna dužan je za neboder od 71 kata na Wall Streetu, 165 milijuna za hotele, 75 milijuna za terene za golf te još tridesetak milijuna za neke druge poslove.

Druga strana medalje

Da se ne baca samo loše svjetlo na njegovo poslovanje i vođenje imperija, ima i profitabilnih stvari: tereni za golf u Škotskoj i Irskoj dobro posluju, hotel Trump International u Washingtonu bilježi prihod od 40 milijuna dolara u prvoj godini poslovanja, neboderima s uredima u New Yorku i San Franciscu, koje posjeduje s Vornado Realty Trustom, cijena je s 500 porasla na 575 milijuna dolara, a i zgrada na Šestoj aveniji na Manhattanu dosegnula je rekordnu cijenu od 95 milijuna dolara.

Komentara 20

ZI
zimerman
09:00 02.06.2018.

Covijek je prije izbora rekao da ako pistane predsijednik ,vise nece radit za sebe nego za SAD . Provo sto je uradio je bilo to da je se odrekao predsijednicke plaće. Rekao je da ima dovoljno novca za više generacijaja u svojoj obitelji i da je spreman na osobne financijske gubitke. Sad mu je jedini cilj da SAD napravi što boljom državom i mislim da je na pravom putu .

Avatar mofo
mofo
11:08 02.06.2018.

Naceren? Jel novinaru? Strava... A o stopi nezaposlenosti otkad je predsjednik, među crncima, ženama, visini plaća, porezima..to ništa, nego pišete o "cerenju"? Jad i bijeda...

RO
robertbruckner
12:00 02.06.2018.

Tramp radi ovaj posle badava ili za vas komuniste/fasiste/sdp po vasem srpskim DJABE, za 1$ na godinu, bre onaj kenijanac Husein Obama mnogo je voleo ameriku tako da je jednom doveo 1000 azilanata i svi do jednog bili su muslimnai niti jedan jedini krscanin. Tuljku kaj bodete znali da Tramp dela zabadava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije