Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET TRUMPA I KIMA

Prezentacija je bila ravnopravna, ali govor tijela otkriva tko je bio glavni

Donald Trump i Kim Jong-Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
12.06.2018.
u 09:01

Donald Trump je govorio pomirljivo,  gotovo pokorno, ali je njegov jasan govor tijela pokazivao 'ja sam ovdje glavni', dodao je Pease.

U prvim trenucima susreta u Singapuru i američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nastojali su ostaviti dojam kako su 'glavni',  ali su istodobno na početku summita s velikim ulozima pokazivali i znakove nervoze, ocjenjuju u utorak stručnjaci za govor tijela.

Stručnjaci kažu da je američki predsjednik u prvih 13 sekundi, koliko je prvi put držao Kimovu ruku, pokazao uobičajenu dominaciju jer je prvi prišao Kimu i potapšao ga po ramenu.

Ne želeći ostati u sjeni, Kim je čvrsto prihvatio njegovu ruku i tijekom rukovanja ga gledao u oči prije nego što se okrenuo prema novinarima.

Donald Trump i Kim Jong-Un
1/7

"Nije to bilo uobičajeno rukovanje. Ruke su im išle gore-dolje, svatko je malo povlačio na svoju stranu. Jedan drugome nije dopuštao da u tom rukovanju bude dominantan", rekao je australski stručnjak za govor tijela Allan Pease.

Odavanja dojma autoriteta američkog predsjedniku ide vrlo lako. Kao svjetski vođa, poslovni čovjek i bivša televizijska zvijezda jako dobro je upućen u to kako djelotvorno koristiti jezik tijela. Njegova visina također mu daje prednost pred Kimom.

Dok su obojica hodali prema knjižnici gdje su se prvi puta sastali licem u lice, Trump je nastojao ublažiti napetost koja se osjećala u zraku čavrljajući s Kimom i dopustivši mu da hoda malo ispred njega.

Trump je međutim zadržao kontrolu tapšući ga po ramenu i vodeći ga prema knjižnici. Kim je gotovo dvostruko mlađi od Trumpa, i uglavnom je gledao u pod i slušao dok je Trump govorio, ali je i nekoliko puta podigao pogled tijekom razgovora.

"Donald Trump je govorio pomirljivo,  gotovo pokorno, ali je njegov jasan govor tijela pokazivao 'ja sam ovdje glavni', dodao je Pease.

Donald Trump i Kim Jong-Un
1/34

"Da ne znate ovu dvojicu, rekli biste da je ova velika momčina njegov otac a da je maleni njegov sin (...) Kim je pomalo izgledao kao dijete u zabavnom parku: nije bio zastrašen nego uzbuđen i pomalo nervozan", ocijenio je Pease.

Trump i Kim su se sastali u Singapuru na povijesnim razgovorima u svrhu pronalaženja rješenja za nuklearno pitanje na Korejskom poluotoku.

Uspiju li, to bi moglo donijeti trajnu promjenu na području sigurnosti u sjeveroistočnoj Aziji, kao što je posjet bivšeg američkog predsjednika Richarda Nixona Kini 1972. Kini doveo do transformacije te komunističke zemlje.  

Komentara 9

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
09:11 12.06.2018.

Kim - tigar od papira !

MO
morejeslano
09:21 12.06.2018.

Članak kojem su izvor "stručnjaci za govor tijela", kuda ide ovaj svijet!

Avatar dobry
dobry
13:35 12.06.2018.

Poruka ostalima koji su u fokusu američke pažnje: Osigurati nuklearno naoružanje, kako bi bio tretiran ravnopravno i s poštovanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije