Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U akciji

Tri Airtractora gase požar na Dinari

Airtractor
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
01.08.2017.
u 14:02

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1120 sati naleta

Tri Airtractora AT-802 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH utorak su poslana na gašenje požara na Dinari (Vještić Gora-Katića Tori) u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage, iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, sudjelovale su u gašenju 141 požara (51 u Šibensko-kninskoj, 47 u Splitsko-dalmatinskoj, 33 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1120 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 36 200 tona vode te je prevezeno 211  vatrogasca i vojnika te 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije