Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani bili u panici

Požar na Čiovu stavljen pod kontrolu, vatrogasci uspjeli obraniti kuće

Požar na Čiovu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
29.07.2017.
u 17:51

Požar se približava kućama, a mještani polijevaju svoje kuće i okućnice kako bi spriječili zapaljenje

Danas oko 15.30 sati planuo je požar u mjestu Žedno na Čiovu, javlja 24 sata.

Požar se približavao kućama, a mještani su polijevali svoje kuće i okućnice kako bi spriječili zapaljenje. Čitateljica portala Dalmacija danas javila je kako vatra gori oko 10-20 metara od kuća. Javlja i kako su turisti bježali iz apartmana dok su vlasnici kuća iznosili plinske boce što dalje od vatre.

Požar na Čiovu
1/6

Dalmatinski portal javlja kako je požar stavljen pod kontrolu te da će uskoro biti lokaliziran. Na terenu je 50-ak gasitelja iz 10 vatrogasnih društava. Vatrogasci su ipak uspjeli obraniti kuće od vatre koja je opasno prijetila.

Kanader i helikopteri pomagali u gašenju

Protupožarni zrakoplovi Canadair CL-415 i dva helikoptera Mi-8 MTV iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), danas, u subotu, 29. srpnja 2017. sudjelovali su u gašenju požara na otoku Čiovu kod Trogira.

Ovo je ujedno bio sveukupno 200. požar u ovoj godini na kojem su u gašenju sudjelovale protupožarne zračne snage.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 135 požara (50 u Šibensko-kninskoj, 45 u Splitsko-dalmatinskoj, 30 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1080 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 35 700 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta, javili su iz MORH-a.

Komentara 20

US
USA
17:36 29.07.2017.

Ovakvih pozara nikad nije bilo i sve vuce na odredjenu organiziranost u cilju stvaranja stalne napetosti i prikazivanja drzavne vlasti nesposobnom. Treba li govoriti kojoj to grupaciji odgovara? Bojim se da su to iste skupine koje su crtale kukasti kriz na Poljudu, podmladak SKOJevaca i ostalih laznih mladih antifa.

SC
schwertransport
17:18 29.07.2017.

ovo vise nije slucajno

DU
Deleted user
16:58 29.07.2017.

a vučić reče da su serbi pasivni u hr ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije