Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavi novi rođendan

Toro se poigrao sa mnom kao s loptom, samo me Bog spasio

toro
28.09.2010.
u 20:00

Dohvatio me za prsa i glavu, pa za desnu ruku i pola razderao, zakucao me o zemlju i bacio tri metra u zrak. Liječnici su mislili da neću preživjeti.

Đakovčanin Zvonko Zirn (64) može slaviti novi rođendan – iz neravnopravne borbe s deseterostruko snažnijim bikom izišao je živ, ali s teškim ozljedama. Bik Toro, grdosija teža od 700 kilograma, “poigrao” se s njim kao s loptom.

Srušio ga u sekundi

Dogodilo se to na Veliku Gospu u 19.15 sati, nakon što je bio pozvan s farme da vrati bika koji je izišao izvan svoje ograde.

– U sekundi sam se suočio sa smrću. Biku sam prišao na metar udaljenosti, u namjeri da ga elektrošokovima otjeram kako ne bi pobjegao na cestu. Priznajem da sam u tome trenutku bio neoprezan i nespretan. Kada sam mu elektrošokerom dotaknuo glavu, napravio sam fatalnu grešku, što sam zamalo platio glavom – prepričava Zirn.

Ono što je uslijedilo moglo ga je stajati života.

– Izabrao sam preteškog protivnika i samo me Bog spasio. U djeliću sekunde bik me dohvatio za prsa i glavu, pao sam ispod njega, zahvatio mi je desnu ruku i pola razderao. Da mi je stao na prsa, bio bih gotov. Uspio sam se malo izmaknuti ispod njega, bio sam još pri svijesti. Gledao sam kako se izbaciti da ne stane nogom na mene. U tom času me rogom vjerojatno zahvatio za pojas, istrgnuo hlače jer sam na hitnu došao praktično gol, i bacio me tri metra u zrak. Prije toga me zakucavao u zemlju, kao loptu, htijući me zdrobiti. Ni sada ne znam kako, ali u zadnjem času sam se pridignuo i uspio pobjeći preko žičane ograde – kaže Zirn. Tako izudaranog i okrvavljenog na hitnu ga je odvezao radnik.

– Bila mi je slupana glava, lice, nos, ruka, rebra slomljena, nisam mogao disati, sav u znoju, groznica ma tresla... Hitna me je odmah prevezla u Osijek. U vozilu sam čuo kako govore: “Teško da će preživjeti do Osijeka” – prepričava Zirn iskustvo koje ga je naučilo da se biku nikada ne prilazi sprijeda. - Toro je maskota farme, jako je lijep, ali i agresivan i nitko mu ne smije prići. Riče kao lav, kopa nogama, baca zemlju oko sebe. Čim osjeti da netko prilazi i narušava njegov prostor, postaje agresivan. Drži se u zatvorenoj ogradi, jako dobro osiguran, ali je toga dana radnik vjerojatno previdio da je struja koja čuva od bijega, isključena, i on je probio ogradu. Brzo sam pozvan na farmu da ga vratim da ne bi otišao na cestu i napravio zla, jer to je ludi bik.

Ne ljutim se, ja sam kriv

Unatoč tome što mu je napravio, Zirn, inače predsjednik đakovačkog ogranka Zelenih Hrvatske, ne ljuti se na svoga napadača. – Kada sam izišao iz bolnice, došao sam na farmu, pomilovao ga preko ograde i rekao: “Toro, nisi ti kriv”. On se ponašao kao da mu je žao. Uopće mu ne zamjeram. Iako su mi rekli: “Evo, čeka te karabin i imaš čast osobno ga ubiti”, meni ga je žao – kaže Zirn. Ipak, napad je presudio Toru – goropadni će bik u klaonicu.

Ključne riječi
bik

Komentara 3

Avatar gnjuss
gnjuss
10:42 29.09.2010.

nesretnom gospodinu želim brzo ozdravljenje,a bika u paštetu

OB
-obrisani-
13:34 29.09.2010.

pitam se tko je tu bio bik...

R7
rolf-77-55
13:09 30.03.2011.

Ovdje je Zvonko vol a Toro je bio i ostao bik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije