Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNI PODUZETNIK

Tko je Blaž Pavičić, poduzetnik na čijoj je jahti ljetovao ministar Marić?

Tomislav Miletic/PIXSELL
18.08.2021.
u 22:40

Blaž Pavičić član je uprave, društva ili nadzornog odbora u 11 tvrtki

Nakon što je ministar financija Zdravko Marić poručio danas kako prijatelj na čijoj je jahtio ljetovao nema porezni dug, niti je radio s državom, kao i da nije dobio kredit od HBOR-a, oglasio se i prozvani poduzetnik Blaž Pavičić koji je sve to potvrdio. U međuvremenu, RTL je objavio da se oca Marićevog prijatelja svojedobno istraživalo pod sličnom sumnjom kao i sada njegovog sina.

Naime, sumnjalo se da je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel od uspješnog riječkog poduzetnika Mirka Pavičića, oca ministrovog prijatelja Blaža, primio nedopušteni dar - ručak i najam plovila. No, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije utvrdilo tko je podmirio te troškove.

Mirko Pavičić, vlasnik je niza trgovina na riječkom Korzu, ali i suvlasnik trgovačkog centra koji se uskoro otvara u Zagrebu. Sam Blaž član je uprave, društva ili nadzornog odbora u 11 tvrtki koje su prema sudskom registru povezane s tvrtkom AMEC Rijekatekstil, registrirane za cijeli niz djelatnosti od opskrbe brodova do frizerskih i kozmetičkih usluga. 

Ranije danas u izjavi za N1 Blaž Pavičić je rekao da ministra zna već nekoliko godina.

- Mi smo dugogodišnji prijatelji koji se druže ne samo ljeti, nego i tijekom godine, u više navrata i dugi niz godina. Tako sam i ovo ljeto pozvao ministra i njegovu obitelj da nam se priključi u odmoru na nekoliko dana, kao što i ostale prijatelje pozivam - rekao je Pavičić.

 

 

Komentara 33

DU
Deleted user
08:23 19.08.2021.

Ne razumijem zašto se piše o gosp. Mariću. Pišite o gosp. Pavičiću, uspješnom poduzetniku. Interesantno bi bilo da opišete kako se uspio obogatiti u nepunih 30 godina postojanja ove države. Možda će mladi imati uzor i nit vodilju da se i u HR može uspjeti i da sreću ne treba tražiti izvan HR.

FO
fouche541
00:24 19.08.2021.

Ako čovjek uredno plaća poreze u čemu je problem.

VA
vatreni24
23:10 18.08.2021.

Koji od bagre novinarske se ikada interesirao sa kojim kriminalcima mafijašima su ljetovali komunjarski političari. Levoj, komunjarskoj bagri i njihovim medijima najviše smeta što Hrvatska u čemu veliku ulogu ima upravo ministar Marić unatoč svih nevolja ide naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije