Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokazivanje mišića

Tko ima bolji nosač aviona? Kina, Indija ili Japan!

kina, nosač aviona
Screenshot/YouTube
07.10.2013.
u 10:34

Nosači aviona skupi su za izgradnju, teško je njima upravljati i skupi za branjenje, ali još uvijek se smatraju jednim od najboljih pokazatelja vojne snage neke države.

Želite li biti azijska vojna supersila? U tom slučaju čini se da je nabava nosača aviona minimum koji treba zadovoljiti kako biste ušli u elitni klub, piše CNN.

Glavna kineska nada je bivši ukrajinski nosač zrakoplova iz sovjetske ere. Nadaju se kako će njihova flota moći "operirati" na otvorenom moru i tisućama nautičkih milja od baze.

Indija je lansirala svoj prvi nosač zrakoplova domaće izrade kao dio plana da do 2020. godine imaju tri "borbene grupe". I Japan, čija mornarica se službeno vodi kao snaga za samoobranu, objavila je da ima razarač helikoptera koji Kineze opasno podsjeća na nosač zrakoplova.

Nosači aviona skupi su za izgradnju, teško je njima upravljati i skupi su za branjenje, ali još uvijek se smatraju jednim od najboljih pokazatelja vojne snage neke države. U svijetu plovi samo 20 nosača aviona, a od toga je 10 američkih.

>>SAD preusmjerile nosač aviona USS Nimitz prema Siriji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije