Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE OSVETU

Tisuće Iranaca izašlo na ulice: Obilježavaju treću godišnjicu atentata na generala Sulejmanija

Iranians attend a protest condemning the Shiraz attack and unrest, in Tehran
Foto: Wana News Agency/REUTERS
1/4
04.01.2023.
u 03:00

Iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdolahian povodom treće godišnjice Sulejmanijeve smrti objavio je da je Iran informirao SAD o pravnim mjerama koje je poduzeo putem švicarskog veleposlanstva u Teheranu koje zastupa američke interese u bliskoistočnoj zemlji.

Tisuće Iranaca u utorak je izašlo na ulice obilježiti obljetnicu atentata na generala Kasema Sulejmanija, ubijenog prije tri godine u Iraku u američkom napadu. General Sulejmani, zapovjednik elitnih snaga al Kuds, ubijen je 3. siječnja 2020. godine američkom bespilotnom letjelicom u Bagdadu. 

Velik broj ljudi izašao je na ulice njegovog rodnog grada Kermana, prenose državni mediji.  Na ceremoniji u glavnoj teheranskoj džamiji govorio je i iranski predsjednik Ibrahim Raisi, najavivši osvetu SAD-u i „arogantnim silama“, prenosi iranska agencija IRNA.

Iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdolahian povodom treće godišnjice Sulejmanijeve smrti objavio je da je Iran informirao SAD o pravnim mjerama koje je poduzeo putem švicarskog veleposlanstva u Teheranu koje zastupa američke interese u bliskoistočnoj zemlji. 

Naglasio je da će ministarstvo učiniti sve u svojoj moći da dovede „američke krivce i teroriste“ pravdi.  Dok mnogi u Iranu Sulejmanija smatraju herojem i mučenikom, neki osjećaju bijes prema generalu, piše agencija dpa. 

U Teheranu su transparenti s njegovim likom zapaljeni i gađani crvenom bojom.

Revolucionarna garda, kojih je al Kuds dio, našle su se na udaru kritika zbog uloge u suzbijanju prosvjeda koji traju od sredine rujna.

Komentara 2

Avatar Dars
Dars
08:34 04.01.2023.

Trebate dobiti par tisuća šehida koje šaljete Ukrajincima...

DU
Deleted user
10:12 04.01.2023.

Odakle im hrabrost misliti da ce Amerikanci biti osudjeni za kako oni tvrde terorizam. Z druge strane Amerikanci upotrebljavaju taj izraz za sve one koji ne rade ili ne misle u skladu s njihovim interesom, znaci da se upotrebljeni termin ne moze i ne smije koristiti za Amerikance i njihove saveznike. U bespiotnoj letjelici nema osobe koja bi mogla odgovarti na temelju iskustva o incidentu u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije