Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Slavonskom Brodu

Tihomir Jakovina i Roberto Lujić organizirali predblagdansko druženje s novinarima

domjenak,Tihomir Jakovina
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
23.12.2013.
u 22:30

Aktualni ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u svojstvu predsjednika Županijskog odbora SDP-a Brodsko-posavske županije i Roberto Lujić predsjednik Gradske organizacije organizirali su domjenak za medije

Iako je broj božićnih domjenaka u Slavonskom Brodu svede na skromni minimum ili bolje reći gotovo na nulu, županijski i gradski odbor SDP-a danas je organizirao tradicionalno predblagdansko druženje s predstavnicima medija. Pozivu su se odazva li novinari nacionalnih i lokalnih redakcija koje izvještavaju s područja županije, a dobrodošlicu su im poželjeli domaćini, aktualni ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u svojstvu predsjednika Županijskog odbora SDP-a Brodsko-posavske županije i Roberto Lujić predsjednik Gradske organizacije. Ministru je to bila prigoda da se ukratko pred novinarima osvrne i na protekli prvi dio mandata, te uputi blagdanske čestitke žiteljima Brodsko-posavske županije.

- U predblagdansko vrijeme veliko mi je zadovoljstvo što sam kod kuće, među svojim prijateljima. S obzirom na to da je pola mandata iza nas dao bih kratki rezime onoga što smo napravili ili nismo napravili, odnosno u ovom trenutku nismo brzo napredovali. Moramo biti svjesni da su godinama na snazi negativni trendovi, kriza je i klasična recesija. Kao Vlada radimo maksimalno ne bi li ispravili te negativne trendove, a svi pokazatelji koji su do sada iskazani pokazuju da idemo dobrim smjerom i da ćemo već iduće godine raditi na najvažnijem zadatku, izlasku iz recesije, gospodarskom napretku, te početi ostvarivati pozitivne rezultate. Demagoška priča, sukobi koje nam opozicija nameće nisu prioritet hrvatskih građana, Brođana i žitelja Brodsko-posavske županije već radna mjesta i gospodarski razvoj. Obećali smo kao Vlada da ćemo u ovom mandatu maksimalno raditi na tome da imamo ravnomjerni razvoj svih regija u državi i to u ovom sektoru koji ja vodim, a tu je osim poljoprivrede i prehrambene industrije, važan segment vodno gospodarstvo, šumarstvo i drvoprerađivačka industrija. Uistinu radimo velik broj projekata čiji su iznosi na desetke milijuna kuna koje se ulažu u vodno gospodarstvo. Najbolji pokazatelj je ova i prošla godina u kojima smo imali zavidne iznose ulaganja u vodno gospodarstvo Brodsko-posavske županije s čak preko 200 milijuna kuna. U narednoj godini taj trend ćemo nastaviti. Što se tiče svega ostaloga brojne je reforme trebalo odraditi godinama prije, kada su bili pozitivni trendovi u gospodarstvu i kada je kapital bio puno jeftiniji. Tada bi taj sektor gospodarstva, pogotovo u dijelu prehrambene i prerađivačke industrije bio puno pripremljeniji za konkurenciju koju sada ima. Red i rad je nešto od reforme što se mora provesti. Na tome radimo i nije mi čudno što neke vaše kolege izvjestitelji vrlo često i u lošem kontekstu pišu o Ministarstvu poljoprivrede i o Jakovini, a onda se što bi rekli Dalmatinci pojavi dišpet, pa radimo još više i bolje. Nisam otišao u Vladu i prihvatio ponudu premijera da vodim odgovoran resor da bi bio "mister simpatičnosti" u Vladi, već zbog toga da imamo rezultate. Tako će biti, a moj me tim potiče da radim još bolje i više. Siguran sam da će moje kolege na gradskim razinama, ali i općinski i županijski vijećnici i svi u SDP-u dati svoj obol za daljnji razvoj i grada Broda i grada Nove Gradiške, te svih naših općina, županije. Sa svoje pozicije koju trenutno imam maksimalno ću pomoći kako bi što više projekata došlo u naše gradove i županije Slavonije i Baranje. Od vas molim razumijevanje jer se neke stvari ne dešavaju dovoljno brzo. U ovom blagdanskom raspoloženju u Babinoj Gredi danas je službeno započet jedan veliki projekt. Radovi su započeli na kogeneracijskom postrojenju. Riječ je o velikoj investiciji i nadam se da ćemo se na sličnim projektima vidjeti i ovdje u Slavonskom Brodu - rekao je ministar Tihomir Jakovina, te uputio čestitke povodom Božića i Nove Godine. 

>>Novo istraživanje: Liniću raste rejting, Jakovina nepopularan
 

Komentara 1

DU
Deleted user
18:46 25.12.2013.

A moj Tihice sigurno nećeš biti mister simpatičnosti ali grobar Hrvatskog sela si već odavno, ne daj bože da dobiješ drugi mandat.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije