Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Talijanski MVP: Europa mora 'promijeniti brzinu' u pogledu migracije

Talijanska vlada koju podupire ekstremno desna stranka Liga i protusistemski Pokret pet zvijezda zatvorila je svoje luke za brodove koji spašavaju migrante.
17. lipnja 2018. u 13:59 1 komentara 269 prikaza
Enzo Moavero Milanesi
Foto: Reuters/Pixsell

Tvrdolinijska taktika nove talijanske populističke vlade način je da se partneri iz EU-a uvjere u to da "promijene brzinu" u pogledu rješavanja problema migracije, sudeći po riječima talijanskog ministra vanjskih poslova Enza Moavera Milanesija.

Brod s imigrantima NAPOKON PRISTALI Talijanski brod s migrantima stigao u Španjolsku

Talijanska vlada koju podupire ekstremno desna stranka Liga i protusistemski Pokret pet zvijezda zatvorila je svoje luke za brodove koji spašavaju migrante.

"Naša je svrha protresti savjest vlada (EU-a) i potaknuti ih da promijene brzinu u pogledu migracije", rekao je Milanesi, tehnokrat i bivši sudac suda EU-a za dnevnik Corriere della Sera.

Angela Merkel Migrantska kriza Angela Merkel ima 24 sata da spasi vladu ili pada zajedno sa Seehoferom

Italija bi željela da EU uspostavi prihvatne centre u zemljama odakle migranti putuju, koji bi procesuirali zahtjeve za azilom te uvjerili neke migrante da ne nastavljaju put u Europu, kazao je. To bi mogla biti "mjesta pomoći i utočišta, gdje bi mogli promijeniti mišljenje i vratiti se kući s novčanom pomoći EU-a", kazao je Moavero.

On je dodao da bi Italija mogla obnoviti poziv za obaveznim mehanizmom raspodjele tražitelja azila unutar EU-a. Dosadašnji su pokušaji bili neuspješni. Moavera, koji je u ranijim vladama bio ministar za europske poslove, smatraju najvećim eurofilom među ministrima u pretežito euroskeptičnoj novoj talijanskoj vladi.

Enzo Moavero Milanesi
1 / 12
Granična policija RH u ophodnji državnom granicom u sprečavanju ulaska migranata iz BIH
Migranti Conte kod Macrona Prihvatni centri za migrante i u Sahari Granična policija RH u ophodnji državnom granicom u sprečavanju ulaska migranata iz BIH Strah na granici Migranti kroz žbunje bježe pred policijom, mještani se ne usude ni u gljive
Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • Avatar 123456
    123456:

    bravo Talijani - dolazite pameti - možda nije kasno!