Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Tadić: Srbija je spremna na kompromis oko Kosova

Tadić je rekao da Srbija želi konačno rješenje za Kosovo, a ne zamrznutu situaciju i "spremna je sjesti za pregovarački stol ali ne doći do rješenja kojim bi Srbija sve izgubila, a Albanci sve dobili".
24. travnja 2010. u 11:28 84 komentara 9 prikaza
tadic
Foto: afp

BEOGRAD - Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je za Al Jazeeru da je Srbija spremna na kompromis kada je riječ o statusu Kosova, ali je jasno rekao da Srbija neće nikada priznati neovisnost Kosova. Tadić je rekao da Srbija želi konačno rješenje za Kosovo, a ne zamrznutu situaciju i "spremna je sjesti za pregovarački stol i postići kompromisno rešenje, ali ne takvo kojim bi Srbija sve izgubila, a Albanci sve dobili".

- Nastavit ćemo politiku koja ide prema postizanju kompromisa, ali politika oko Kosova i metohije, u okviru koje branimo naš integritet i međunarodno pravo, ne znači odustajanej od članstva u EU. srbiaj se toga nikada neće odreći i to je naš glavni strateški cilj - rekao je Tadić dodajući kako rezultate rješenja u politici nikada ne donosi rigidnost, već fleksibilnost.

Tadić je rekao da neovisnost Kosova i Metohije nikada neće priznati zemlje poput Španjolske, Rumunjske, Slovačke, Cipra i dodao kako Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Srbijsanki predsjednik je intervju Al Jazeeri dao prije odlaska u Istanbul gdje se danas sastaje s predsjedniciam Turske i BiH, Abdullahom Gulom i Harisom Silajdžićem gdje će biti govora i o sudjelovanju Srbije na ministarskoj konferenciji pod pokroviteljstvom EU u Sarajevu 2. lipnja budući da Srbija, slično kao za nedavni sastanak na Brdu kod Kranja, uvjetuje svoj dolazak nepozivanjem Kosova kao ravnopravnog sudionika.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • bosut1:

    Koje Marsi?

  • shq_ctrl:

    Turčine marsijanac... Možda bi tvoji šipci trebali zahtijevati ovo ili ono... Ali na kraju će svi bježati preko prokletija, kao što su već 5-6 puta u zadnjih 150 godina... Uostalom, toga si svjestan i ti, zato se i tješiš lajanjem na mjesec...

  • M@rsij@nac:

    Videos for Nezavisni-Sandzak-video Nezavisni -Sandzak Himna Sandzaka