Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tadić uvjerava

Tadić: Srbija je spremna na kompromis oko Kosova

tadic
afp
24.04.2010.
u 11:28

Tadić je rekao da Srbija želi konačno rješenje za Kosovo, a ne zamrznutu situaciju i "spremna je sjesti za pregovarački stol ali ne doći do rješenja kojim bi Srbija sve izgubila, a Albanci sve dobili".

BEOGRAD - Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je za Al Jazeeru da je Srbija spremna na kompromis kada je riječ o statusu Kosova, ali je jasno rekao da Srbija neće nikada priznati neovisnost Kosova. Tadić je rekao da Srbija želi konačno rješenje za Kosovo, a ne zamrznutu situaciju i "spremna je sjesti za pregovarački stol i postići kompromisno rešenje, ali ne takvo kojim bi Srbija sve izgubila, a Albanci sve dobili".

- Nastavit ćemo politiku koja ide prema postizanju kompromisa, ali politika oko Kosova i metohije, u okviru koje branimo naš integritet i međunarodno pravo, ne znači odustajanej od članstva u EU. srbiaj se toga nikada neće odreći i to je naš glavni strateški cilj - rekao je Tadić dodajući kako rezultate rješenja u politici nikada ne donosi rigidnost, već fleksibilnost.

Tadić je rekao da neovisnost Kosova i Metohije nikada neće priznati zemlje poput Španjolske, Rumunjske, Slovačke, Cipra i dodao kako Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Srbijsanki predsjednik je intervju Al Jazeeri dao prije odlaska u Istanbul gdje se danas sastaje s predsjedniciam Turske i BiH, Abdullahom Gulom i Harisom Silajdžićem gdje će biti govora i o sudjelovanju Srbije na ministarskoj konferenciji pod pokroviteljstvom EU u Sarajevu 2. lipnja budući da Srbija, slično kao za nedavni sastanak na Brdu kod Kranja, uvjetuje svoj dolazak nepozivanjem Kosova kao ravnopravnog sudionika.

Ključne riječi

Komentara 84

BO
bosut1
22:53 24.04.2010.

Koje Marsi?

SC
shq_ctrl
16:24 24.04.2010.

Turčine marsijanac... Možda bi tvoji šipci trebali zahtijevati ovo ili ono... Ali na kraju će svi bježati preko prokletija, kao što su već 5-6 puta u zadnjih 150 godina... Uostalom, toga si svjestan i ti, zato se i tješiš lajanjem na mjesec...

MR
M@rsij@nac
21:08 24.04.2010.

Videos for Nezavisni-Sandzak-video Nezavisni -Sandzak Himna Sandzaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije