Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska unija

Svi uzgajivači lako pokvarljivog voća i povrća od danas mogu tražiti pomoć

Dacian Cioloș
Foto: DPA/PIXSELL
18.08.2014.
u 15:20

"Pokrećemo hitne mjere ZPP-a kojima će se smanjiti ukupna opskrba europskog tržišta određenim voćem i povrćem čim cjenovni pritisak u nadolazećim mjesecima postane prevelik", stoji u obavijesti Europske komisije

U kontekstu ruskih ograničenja na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Europske unije i slijedom rasprave o stanju na tržištu na prošlotjednom sastanku Upravljačkog odbora, Europska komisija danas uvodi mjere potpore za određeno lako pokvarljivo voće i povrće.

„Uzimajući u obzir stanje na tržištu nastalo zbog ruskog ograničenja uvoza poljoprivrednih proizvoda EU-a, koje danas stupa na snagu, pokrećemo hitne mjere ZPP-a kojima će se smanjiti ukupna opskrba europskog tržišta određenim voćem i povrćem čim cjenovni pritisak u nadolazećim mjesecima postane prevelik. Svi uzgajivači tih proizvoda – bez obzira na to jesu li članovi proizvođačkih organizacija – imat će pravo iskoristiti te mjere kad to budu smatrali potrebnim. Ranim djelovanjem dat će se učinkovita potpora cijeni koja se plaća proizvođačima na unutarnjem tržištu, pomoći će se da se tržište prilagodi i da bude ekonomično,” komentirao je odluku povjerenik EU-a za poljoprivredu i ruralni razvoj Dacian Cioloș.

>> Preko susjeda hrvatske će tvrtke zaobići sankcije i izvoziti u Rusiju

Komentara 4

DE
demokršćanin
16:40 20.08.2014.

Zanima me da li će itko iz našeg jadnog Ministarstva poljoprivrede pokušati zatražiti pomoć od Europske komisije!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:23 21.08.2014.

Glavno je da voce i povrce nece propasti, ovom odlukom ce ih balzamirati tako da ce sve biti u redu.

XA
xaron
18:43 21.08.2014.

Pazi ovo : ima pomoći od steta nastalih političkom odlukom (embargo) , ali nema pomoći za štete nastale poplavama (prirodna nepogoda ). Ovo stvarno nije normalno . Očigledno njima u EU treba još doktora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije