Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marin Škibola:

'Sve je dogovarano s politikom, nisu odgovorni samo čelnici Uljanika i 3. maja'

Marin Škibola
Patrik Macek/PIXSELL
02.04.2019.
u 15:05

Škibola se u izjavi novinarima zapitao kako je moguće da svih ovih godina nijedno državno tijelo nije posumnjalo da se u brodogradilištima događaju očite nepravilnosti i mogući kriminal

Nezavisni saborski zastupnik Marin Škibola poručio je iz Rijeke kako pokretanje istrage i uhićenja zbog sumnje u gospodarske malverzacije u Uljaniku i 3. maju ukazuju kako se radilo o dogovorima visokopozicioniranih pojedinaca u brodogradilištima s političkim vlastima", te da za to ne bi smjeli izgovarati samo čelnici Uljanika i 3. maja.

Škibola se u izjavi novinarima zapitao kako je moguće da svih ovih godina nijedno državno tijelo nije posumnjalo da se u brodogradilištima događaju očite nepravilnosti i mogući kriminal.

"Kako je moguće da država nije nadzirala na koji način su se trošile sve te silne milijarde", upitao je Škibola i naveo da je u ove tvrtke putem subvencija i jamstava uloženo 35 milijardi kuna poreznih obveznika.

"Mora se učiniti analiza tko je odobravao i kontrolirao državne subvencije brodogradilištima i zašto se nije još prije deset godina reagiralo", istaknuo je.

Škibola je ustvrdio da bi DORH trebao istražiti nositelje političke vlasti koji su bili odgovorni za subvencije te povezane ljude oko njih jer, kako je rekao, nije moguće da je uprava brodogradilišta sama izvela ovakve manevre mogućeg izvlačenja novca bez blagoslova i pomoći ljudi u sustavu i institucijama.

Institucije koje bi trebale suzbijati kriminal ili ne rade dobro posao zbog kojeg postoje, ili ih opstruira sustav, a u konačnici pati društvo i građani koji ne vjeruju više institucijama i napuštaju Hrvatsku, kazao je.

Video: Uhićeni u akciji Uljanik na ispitivanju

Ključne riječi

Komentara 5

OK
okvals54
16:26 02.04.2019.

Trebalo bi i ove iz DORH-a privoditi i oni su puni kriminalaca.

Avatar raco
raco
15:34 02.04.2019.

upravo tako.

Avatar Pavel ic
Pavel ic
16:35 02.04.2019.

puno se razglaba o ustašama,četnicima, partizanima a to političari iskorištavaju i dijele plijen.samo ne razumijem kako u svemu tome sudstvo ne pronalazi krivca ili su naši toliko sposobni da samo njihov račun raste ILI TOLIKO NESPOSOBNI DA NAPUNE DRŽAVNU KASU. koliko se samo godina priča da se brodogradnja ne isplati i da je za eu to toliko nebitna stvar a naša država ulaze tonika novca da bi se što više moglo pokrasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije