Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA INA

Šurjaku blokiran račun u Mađarskoj pa je izašao iz Remetinca

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
06.10.2022.
u 10:25

Iza rešetaka su tako u aferi Ina još samo Damir Škugor i Goran  Husić, kojima je prošli tjedan kao i Šurjaku, istražni zatvor bio produžen za 15 dana

Josipu Šurjaku, bivšem čelnom čovjeku Hrvatske odvjetničke komore (HOK) jednom od osumnjičenika u aferi Ina, ukinut je istražni zatvor koji mu je bio određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sporan je bio jedan račun u Mađarskoj, koji je u međuvremenu odlukom USKOK-a blokiran, pa će se Šurjak u nastavku postupka braniti sa slobode jer je prestala opasnost od ponavljanja djela. Nakon što je uhićen dao je ostavku na mjesto šefa HOK-a, dok mu je HOK istovremeno zabranio da obavlja odvjetničke poslove

Iza rešetaka su tako u aferi Ina još samo Damir Škugor i Goran  Husić, kojima je prošli tjedan kao i Šurjaku, istražni zatvor bio produžen za 15 dana.  Tijekom tog bi se trebali bi ispitani predloženi svjedoci nakon čega će i oni biti pušteni da se u nastavku  postupka brane sa slobode. Osim njih trojice još su osumnjičeni Dane Škugor i Marija Ratkić, koji su već ranije pušteni da se brane sa slobode.

Svi navedeni se sumnjiče za izvlačenje oko milijardu kuna iz Ine.

Ključne riječi

Komentara 2

TA
Tarantula
10:43 06.10.2022.

Nismo niti sumnjali da imaš račun u Mađarskoj, kao što smo i znali da nas zajedno sa Mađarima pljačkate još od Ive Sanadera kao što smo i znali da je u pozadini priče PPD koji je sudjelovao u pljački plina, odnosno PPD je INA-i prodao njihov plin koji se nije maknuo iz INA-nog skladišta, a PPD je plin kupio od firme kojem je plin prodala OMS upravljanje koje je kupilo plin od PIS. Također su i Mađari uključeni u pljačku zajedno sa HDZ-om!

TR
tratincica68
10:53 06.10.2022.

Jeste mu uzeli putovnicu da ne kidne u bosnu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije