Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA ZEMLJIŠTA

Sud vratio USKOK-u na doradu optužnicu protiv bivše pročelnice i još 5 osoba

Ninoslava Zeković
Foto: Anto Magzan/Pixsell
13.02.2017.
u 17:00

Osim N. Zeković, još su optuženi njezin bivši savjetnik Boro Kisjelica, odvjetnici Pero Lozica i Davor Galetović, sudski vještak Mirko Kožulj te Ante Barada

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda vratilo je u ponedjeljak USKOK-u na doradu optužnicu protiv Ninoslave Zeković, bivše pročelnice Gradskog ureda za imovinske poslove te još pet osoba optuženih za zloporabe pri zamjenama zemljišta u kojima je Grad Zagreb oštećen za oko 150 milijuna kuna.

Osim N. Zeković, još su optuženi njezin bivši savjetnik Boro Kisjelica, odvjetnici Pero Lozica i Davor Galetović, sudski vještak Mirko Kožulj te Ante Barada.

Prema optužnici, pri zamjeni zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu za gradska zemljišta na području Trnja, Maksimira- Peščenice, Jankomira i Vrapča od ožujka do srpnja 2007., optuženici su manipulirali cijenama zemljišta. Na optužnom vijeću obrane optuženika prigovarale su da u činjeničnom opisu optužnice nije precizirano kojim su radnjama optuženici počinili to za što ih se tereti. Obrane su prigovarale i da nisu ispitani svi svjedoci, koji su po njima trebali biti ispitani, a sporna im je i analiza telefonskih kontakata koje je radila policija. Zbog svega toga sud je USKOK-u vratio optužnicu kako bi se te stvari razjasnile.

>> Petorka pod istragom: Je li Zagreb oštetila za 69 milijuna kuna?

Komentara 1

DA
darwil
17:16 13.02.2017.

Svi u aferi Bandićizam biti će procesuirani najkasnije do 2099 to nam obečaje pravosuđe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije