Naslovnica Vijesti Crna kronika

Sud vratio USKOK-u na doradu optužnicu protiv bivše pročelnice i još 5 osoba

Osim N. Zeković, još su optuženi njezin bivši savjetnik Boro Kisjelica, odvjetnici Pero Lozica i Davor Galetović, sudski vještak Mirko Kožulj te Ante Barada
13. veljače 2017. u 17:00 1 komentara 1455 prikaza
Ninoslava Zeković
Foto: Anto Magzan/Pixsell

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda vratilo je u ponedjeljak USKOK-u na doradu optužnicu protiv Ninoslave Zeković, bivše pročelnice Gradskog ureda za imovinske poslove te još pet osoba optuženih za zloporabe pri zamjenama zemljišta u kojima je Grad Zagreb oštećen za oko 150 milijuna kuna.

Osim N. Zeković, još su optuženi njezin bivši savjetnik Boro Kisjelica, odvjetnici Pero Lozica i Davor Galetović, sudski vještak Mirko Kožulj te Ante Barada.

Poglavarstvo zamjena zemljišta USKOK proširio istragu: Sumnja se da je Zagreb oštećen za najmanje 15,4 milijuna kuna uskok OPTUŽENO 6 OSOBA Šteta 150 milijuna kuna: Uskok podignuo optužnicu za malverzacije sa zemljištem u Zagrebu

Prema optužnici, pri zamjeni zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu za gradska zemljišta na području Trnja, Maksimira- Peščenice, Jankomira i Vrapča od ožujka do srpnja 2007., optuženici su manipulirali cijenama zemljišta. Na optužnom vijeću obrane optuženika prigovarale su da u činjeničnom opisu optužnice nije precizirano kojim su radnjama optuženici počinili to za što ih se tereti. Obrane su prigovarale i da nisu ispitani svi svjedoci, koji su po njima trebali biti ispitani, a sporna im je i analiza telefonskih kontakata koje je radila policija. Zbog svega toga sud je USKOK-u vratio optužnicu kako bi se te stvari razjasnile.

>> Petorka pod istragom: Je li Zagreb oštetila za 69 milijuna kuna?

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • darwil:

    Svi u aferi Bandićizam biti će procesuirani najkasnije do 2099 to nam obečaje pravosuđe.