Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamjena zemljišta

USKOK proširio istragu: Sumnja se da je Zagreb oštećen za najmanje 15,4 milijuna kuna

Poglavarstvo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
14.07.2015.
u 15:28

Među osumnjičenima su Ninoslava Zeković, Boro Kisjelica, sudski vještak Mirko Kožul i opunomoćenik društva Grokomp nekretnine

USKOK je odlučio proširiti istragu u slučaju oko kupovine zemljišta koja je otvorena 17. ožujka, i to na četvero hrvatskih državljana – bivšu pročelnicu Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove Ninoslavu Zeković, njezina zamjenika Boru Kisjelicu te sudskog vještaka Mirka Kožula, koji su već prije obuhvaćeni istragom, dok se ona proširila na četvrtoosumnjičenog, opunomoćenika društva Grokomp Nekretnine, objavljeno je danas na web stranici Državnog odvjetništva.

USKOK sumnja da su bivša pročelnica Ninoslava Zeković i načelnik Odjela za zemljište Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba Boro Kisjelica od početka svibnja do 12. lipnja 2007., u Zagrebu, na traženje punomoćnika društva Grokomp nekretnine d.o.o., pogodovali tom društvu prilikom zamjene nekretnina u vlasništvu Grokompa te nekretnina u vlasništvu Grada čime je društvu pribavljena nepripadna imovinska korist.

Opunomoćenik društva Grokomp nekretnine tražio je od ovlaštenog sudskog vještaka Mirka Kožula da procjeni vrijednost nekretnine navedenog društva u Alfirevićevoj 6, gdje se danas nalazi pučka kuhinja Dobri dom i da "u odnosu na realne vrijednosti zemljišta neosnovano uveća vrijednost tih nekretnina te da neosnovano umanji vrijednost zemljišta u vlasništvu Grada koje je to društvo trebalo steći zamjenom".

Opunomoćenik Grokompa od sudskog vještaka Mirka Kužula tražio je i da u procjenu uključi zemljište koje nije bilo u vlasništvu društva Grokomp nekretnine niti je bilo predmet zamjene s Gradom. Potom je sudski vještak Mirko Kožul načinio nalaz i mišljenje u kojem je, sukladno traženju Grokompa, nerealno prikazao vrijednost nekretnina. Na temelju takvog nalaza i mišljenja, opunomoćenik Grokomp nekretnina je u ime tog društva sastavio prijedlog za zamjenu nekretnina u Alfirevićevoj 6 sa zemljištem u vlasništvu Grada na križanju Heinzelova-Vukovarska i predao ga Gradu Zagrebu.

Tada je Boro Kisjelica, načelnik Odjela za zemljište Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba, sumnja USKOK, sastavio prijedlog Zaključka o sklapanju nagodbe između Grada Zagreba i društva Grokomp nekretnine d.o.o o koju je na sjednici Gradskog poglavarstva Grada Zagreba obrazlagala pročelnica Ninoslava Zeković. USKOK sumnja da su i Zeković i Kisjelica znali da je taj prijedlog nerealan, s time da Ninoslava Zeković nije navela kako su obje procjene izvršene na zahtjev društva Grokomp nekretnine d.o.o uključujući i zemljište koje uopće nije bilo predmet nagodbe.

U uvjerenju da su predmetne nekretnine realno procijenjene i da je predložena zamjena u interesu Grada, Gradsko poglavarstvo Grada donijelo je Zaključak o sklapanju nagodbe s društvom Grokomp nekretnine d.o.o kojim su prihvaćeni procijenjeni iznosi, a na temelju kojeg je Grad 12. lipnja 2007. sklopio nagodbu s društvom Grokomp nekretnine d.o.o. Na opisani način Grad Zagreb je oštećen za najmanje 15.475.926,97 kuna, u kojem iznosu je navedenom društvu pribavljena nepripadna imovinska korist. 

>> Sve Bandićeve afere i sumnjivi poslovi Grada Zagreba

>> Ovi ugovori dokazuju da je Bandić dug privatne tvrtke isplatio iz proračuna

>> Petorka pod istragom: Je li Zagreb oštetila za 69 milijuna kuna?

Komentara 40

DU
Deleted user
15:42 14.07.2015.

Ako nema nedodirljivih kako naš Oli kaže onda ja očekujem hapšenje minstrice Taritaš,ona je glavni potpisnik zagrebačkog GUPA,da onoga za koji se ona baš "ne sjaća" puno ovih dana.

TO
torosito
16:11 14.07.2015.

SDP-ov uskok može istraživati i tvrditi što hoće, sud ima zadnju. P.S. vidim da uskok istražuje nešto što se događalo u 2007, super, možete onda istražiti i Milanovićevog punca i ugovore koje je sklapao s gradom 2006. Milanović se voli hvaliti da mu je punac jako puno pomogao oko kupnje stana, imao je punac tada puno love.

BI
billynik
15:54 14.07.2015.

Predizborno mazanje očiju naivnim građanima, gdje su bili do sada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije