Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Sud u Meksiku smatra da bi kokain trebao biti legalan za osobnu upotrebu

Tamošnja je vlada već sugerirala kako će podnijeti žalbu na uredbe.
21. kolovoza 2019. u 18:47 2 komentara 160 prikaza
Ilustracija
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Grupa koja se bori za legalizaciju kokaina u Meksiku objavila je kako je sud donio dvije odredbe prema kojima bi vlast podnositeljima zahtjeva trebala odobriti korištenje kokaina za osobnu upotrebnu, no ne i za prodaju ili kupnju.

Francuska policija VELIKI USPJEH Rekordna zapljena kokaina u Francuskoj, vrijedno 74 milijuna eura

Odredbe nemaju trenutni učinak niti stvaraju presedan ili ukidaju postojeće zakone prema kojima je posjedovanje kokaina nezakonito u Meksiku. Presude bi prvo trebale biti potvrđene od stane visokog suda prije nego bi imale bilo kakav učinak, a Vlada je već sugerirala kako će se žaliti na odredbe, piše Daily Mail.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Toni66:

    Sud u Meksiku smatra da bi kokain trebao biti legalan za osobnu upotrebu Tamošnja je vlada već sugerirala kako će podnijeti žalbu na uredbe. Eto svjetli primjer kako je pravosuđe slobodno u bilo kojoj državi na svijetu na ovom planetu ... prikaži još!u i kako zapravo bila diktura ili demonkracija isto ti je sud kao neovisan ... od tamošnjih vladara !! Kad bi bila negdje na svijetu prava sloboda demokracija nebi li bilo fer pitati narod malo nešto dali su za Bio prirodni božiji dar lijek tu biljku te da koriste ako smatraju potrebnim korisnim lijekom !! Znamo da je legalizirano igre na sreću gdje ljudi Kuče izgube na kocki , znamo da prodaju srećke štetne za naivne znamo da prodaju visoko procentni alkohol ,, Znamo da dozvole upotrebu lijekova masu jednu koji imaju jako štetne posljedice a kod velike prevelike doze su jako opasni štetni i smrtonosni . Zašto bio biljku braniti onima koji ju ćele a smrtonosni Duhan stoljećima legalizirali i bogatili se na nesreći smrtno obijelih ? Za kokain se zna da je 50 puta manje opasan od duhana ... Samo eto par pametnih se našlo našalilo prije uz zabranu Alkohola i to ostalo je "to" kokain od pamet iz Amerike, - zabrana .dobro oni bar imaj pravo na oružje za vlastitu odbranu dok druge države te šalju van u rat ako želiš da se braniš baš sa oružje m ......