Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI USPJEH

Rekordna zapljena kokaina u Francuskoj, vrijedno 74 milijuna eura

Francuska policija
CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL
14.08.2019.
u 22:49

Kriminalna mreža koja je organizirala prijevoz je pretrpila gubitak veći od 74 milijuna eura, dodao je ministar,

Više od tone kokaina zaplijenjeno je u Havreu, na sjeverozapadu Francuske, tržišne vrijednosti procijenjene na 74 milijuna eura, što je najveća zapljena ove godine, rekao je u srijedu francuski ministar za proračun i građansku upravu Gerald Darmanin.

Droga je pronađena u noći između ponedjeljka i utorka u pošiljci palminih srca iz Ekvadora, preciziralo je ministarstvo. U pošiljci su agenti pronašli 15 bala droge ili ukupno 1.066,5 kg kokaina.

To je najveća zapljena carine ove godine, naglasio je Darmanin u priopćenju.

 

Kriminalna mreža koja je organizirala prijevoz je pretrpila gubitak veći od 74 milijuna eura, dodao je ministar,

Druga po veličini zapljena je izvedena u Loon-Plage kada su carinici Dunkerquea krajem travnja pronašli 492 kg kokaina u kontejneru banana.

Tijekom 2018. francuske carine su presrele ukupno 12,2 tona kokaina na nacionalnom teritoriju, što je 32 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Tijekom 2017. zaplijenjeno je rekordnih više od 140 tona kokaina u Europi, prema godišnjem izvješću Europskog opservatorija za droge i toksikomane (OEDT).

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
Zapadnjak
08:25 15.08.2019.

Meni zaista nije jasno tko su ljudi koji potrose toliku drogu, kako covjek moze biti toliko nepojmljivo glup da plati hrpu novaca da si unisti zivot?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije