Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUNARODNA POMOĆ

Hrvatski pas Django tražit će preživjele pod ruševinama u Turskoj

Foto: KOSSP Zagreb
1/4
07.02.2023.
u 16:08

Kluba za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb na svojoj je Facebook stranici poželio sreću svojim članovima koji su se zaputili u Tursku u sklopu internacionalne akcije spašavanja osoba stradalih u potresu. Iz Hrvatske se u ponedjeljak tamo uputilo još 40 stručnjaka za spašavanje osoba iz ruševina i 10 pasa tragača

"Naši članovi Igor i Karlo upravo su na putu u potresom pogođeno područje. Igor i Django pomoći će u potrazi za preživjelima u ruševinama, a Karlo svojom ekspertizom u statici. Iako bi radije da za ono zašto oni danas idu u Tursku ima što manje potrebe, dečki, želimo vam samo sreću, uspjeh i da se sigurno vratite doma" napisali na Facebook stranici iz kluba za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb (KOSSP Zagreb) poželjevši Djangu i njegovom vlasniku Igoru sreću u potrazi za osobama unesrećenima u snažnim potresima koji su ovih dana pogodili Tursku.

Uz njih, doznajemo iz objave Ravnateljstva civilne zaštite, Hrvatska je u potragu za preživjelima koji su zarobljeni pod ruševinama poslala još 40 ljudi specijaliziranih za urbano traganje i spašavanje iz ruševina te 10 potražnih pasa pišu iz portala Index.hr. Tamo će u akciji spašavanja hrvatski tim surađivati UNDAC-om (The United Nations Disaster Assessment and Coordination), timom UN-a za procjenu katastrofa i koordinaciju koji pomaže Turskoj u koordinaciji stranih timova.

>> VIDEO: Više od 4800 poginulih u Turskoj i Siriji, jutros novi potres magnitude 5,3

Komentara 1

AI
airbender
21:30 07.02.2023.

I eto članka! woof woof hebo vas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije