Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 ciljeva

Stožer: Nemojte nas više izazivati da od povjetarca ne dođe do oluje

Tomislav Josić
17.04.2015.
u 14:22

Josić: Pozivam sve dragovoljce, branitelje i sve ljude dobre volje da ustanu, ne na građanski neposluh nego na aktivan građanski otpor

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na današnjoj konferenciji za novinare predstavio je svojih 12 strateških ciljeva na kojima će raditi tijekom svoga daljeg rada i djelovanja. To su Projekt Vukovar mjesto posebnog (i trajnoga) pijeteta; Zaštita ljudskih prava; Zaštita temelja državnosti RH; Sprječavanje rasprodaje strateških resursa RH; Gospodarski oporavak RH; Demografski oporavak i socijalna sigurnost RH; Domovinska (nacionalna) sigurnost; Lustracija; Suverena nacionalna politika RH; Izborno zakonodavstvo RH; Rješavanje dužničke krize građana RH i Zaštita Hrvata u BiH i povratak iseljenih.

Govoreći o zacrtanim ciljevima predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je kako su svjesni da je za više njih potrebno mijenjati zakone ali da će oni svojim djelovanjem i lobiranjem učiniti sve da do toga i dođe. Dodao je i kako nema precizno određenoga roka do kada se sve to treba napraviti ali kako će se potruditi da to bude u dogledno vrijeme.

- Hrvatska mora glasno ustati u vremenu kad nam državnost, ponos, dostojanstvo i opstanak pokušavaju slomiti dobro organizirani ostaci totalitarnih struktura. Pozivamo na suradnju sve pojedince, organizacije i institucije koje drže da će ostvarenje navedenih ciljeva dovesti do bolje i pravednije Hrvatske, rekao je Josić koji je ovom prilikom parafrazirao i riječi nekadašnjeg ministra u Vladi RH Ivana Vekića.

- Pozivam sve dragovoljce, branitelje i sve ljude dobre volje da ustanu, ne na građanski neposluh nego na aktivan građanski otpor. I nemojte nas više izazivati da od povjetarca ne dođe do oluje, poručio je Josić. Iz Stožera su, pozivajući se na tešku situaciju u državi, pozvali kompletnu Vladu RH da podnese ostavku.

>> Tomislav Josić: Naše članove ispituju policajci iz Odjela za terorizam

>> Stožer: UN ne traži uvođenje ćirilice u Vukovar

Komentara 53

FR
franjo1995
15:21 17.04.2015.

Samo vi brišite komentare koji se ne sviđaju sdpijcima , svejedno ih ne možete spasiti od poraza na izborima , poraza u koji srljaju ko guske u magli .

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
15:18 17.04.2015.

hrvatski narod je uz svoje branitelje! hvala živima, slava poginulima! a vlada neka podnese ostavku i prestane uništavati gospodarstvo i standard građana!

AT
Atlantis1
16:30 17.04.2015.

Sva vlast Sovjetima, rekao Lenjin, pa doslo 70 godina terora Sva vlast Stozeru i Satoru, kazu dobri Rvatine. A nakon toga ? Bolje ni ne misliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije