Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Stoje li iza pljačke najprestižnije pariške draguljarnice zaista i Hrvati?!

05.12.2008.
u 12:38

Naoružani razbojnici prerušeni u žene koji su u četvrtak opljačkali poznatu draguljarnicu u Parizu i ukrali dijamantni nakit vrijedan 80 milijuna eura odnosno oko 600 milijuna kuna - govorili su jezikom koji podsjeća na srpsko-hrvatski ili ruski-, zaključila je tamošnja policija, a prenose britanski mediji.

Iako je policija najprije izvijestila kako se vjerojatno radi o trojici kradljivaca, mediji danas prenose kako se ipak radilo o četiri osobe.

Transvestiti s pištoljima
Podsjetimo, četvorica pljačkaša, od kojih su trojica nosili ženske perike i bili odjeveni u žensku odjeću, petnaest prisutnih zaposlenika i kupaca draguljarnice Harry Winston na ekskluzivnoj pariškoj Aveniji Montaigne su pištoljima stjerali u kut - povremeno ih udarajući po glavi - te u svoje torbe spremili ogrlice, broševe, satove i druge dragocjenosti iz izloga i tajnih pretinaca s najskupljim nakitom. samozvanog “kralja dijamanata” koji nakitom opskrbljuje monarhe, aristokraciju, milijardere, filmske zvijezde i ostale pripadnike svjetskog džet-seta.


Pljačkaši su pobjegli na motociklima, iako se jedna policijska postaja nalazi iza ugla, a za, “nevjerojatno učinkovitu pljačku”, kako ju je opisala francuska policija - lopovima je trebalo manje od jedne minute.

Dijamant Liz Taylor
Dijamant od 61 karata u Winstonovoj je pariškoj draguljarnici svojedobno Richard Burton kupio divi Elizabeth Taylor.

Ipak, najvredniji nakit koji je ta draguljarnica ikad prodala jest tijara za iranskog šaha. Francuska policija vjeruje da je draguljar žrtva visokoprofesionalne i dobro informirane bande, jer su pljačkaši bili jako dobro upoznati s radnim vremenom, načinom rada i svime što se događa u draguljarnici, jer su precizno znali gdje se točno nalaze tajni pretinci s najskupljim nakitom.

Ista je draguljarnica opljačkana prije točno godinu dana, 6. prosinca 2007., a tada je u pljački sudjelovalo troje lopova.

No, toga su jutra naoružani banditi od zaposlenika zatražili da im otvore “samo” glavni trezor, gdje se nalazio nakit namijenjen izložbi antikviteta u Louvreu, vrijedan 10 milijuna eura odnosno oko 72 milijuna kuna.

(Aurelija Kupanovac/ič)
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije