Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVADITE KAPUTE

Stiže nam radikalna promjena vremena: Zahlađenje, a moguć je i snijeg u ovom dijelu Hrvatske

Zagreb: Snijeg ne prestaje padati
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/13
14.04.2024.
u 10:40

U ponedjeljak u unutrašnjosti i dalje pretežno sunčano te iznadprosječno toplo za ovo doba godine. U utorak sa sjevera naoblačenje, do kraja dana s kišom, pa i u obliku pljuskova.

U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano te vrlo toplo i vruće. Ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 8 do 11 °C, a najviša dnevna između 28 i 30 °C. Podjednako vrlo toplo i vruće te sunčano - gotovo pravo ljetno vrijeme - bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru pretežno sunčano i vrlo toplo. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, a prema večeri će prema otvorenom moru zapuhati jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 12 °C, uz obalu između 13 i 17 °C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 27 °C, u Gorskom kotaru malo niža, prognozira za HRT dr. sc. Dragoslav Dragojlović.

U Dalmaciji većinom sunčano i vrlo toplo, u unutrašnjosti ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 13 °C, na moru između 15 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 29 °C. Vrlo toplo bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će biti obilje sunčana vremena. Puhat će povremeno umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar.

ponedjeljak u unutrašnjosti i dalje pretežno sunčano te iznadprosječno toplo za ovo doba godine. U utorak sa sjevera naoblačenje, do kraja dana s kišom, pa i u obliku pljuskova. U noći na srijedu i u srijedu većinom oblačno s kišom, a u Lici i Gorskom kotaru ponegdje sa susnježicom i snijegom. Osjetno će osvježiti. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar koji će u utorak okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni.

VEZANI ČLANCI:

Na Jadranu u ponedjeljak pretežno sunčano i vrlo toplo. I u utorak još na srednjem i južnom Jadranu djelomice sunčano, dok će na sjevernom biti promjenjivo s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, koji će još češći biti u pretežno oblačnu srijedu. Puhat će umjereno, u utorak jako i olujno jugo i jugozapadnjak koji će u srijedu okrenuti na buru i sjeverozapadnjak, prognozirao je za HRT Dragojlović iz DHMZ-a.

GALERIJA Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio u nigdje, a drugi je naš najveći ponos

Zagreb: Snijeg ne prestaje padati
1/17

Komentara 1

Avatar Seurat
Seurat
15:51 14.04.2024.

To je jedino radikalno što će se dogoditi u srijedu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije