Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJSTARIJA PACIJENTICA

Starica (103) pobijedila koronu za samo šest dana: 'Šalila se na odlasku'

Starica (103) ozdravila od koronavirusa
Foto: Screenshot
1/9
11.03.2020.
u 17:25

Šefica bolničkog odjela na kojem je starica boravila kazala je da je gospođa iz bolnice otišla s osmijehom na licu, a čak se i našalila na račun svojih godina

Najstarija pacijentica koja se uspješno oporavila od koronavirusa otpuštena je zdrava kući nakon samo šest dana provedenih u bolnici. Zhang Guangfen ima 103 godine i nalazi se u svjetskom epicentru epidemije, kineskom gradu Wuhanu.

Inače, stariji ljudi i kronično oboljeli pacijenti smatraju se posebno rizičnim skupinama. Starica se uspjela brzo oporaviti, kažu liječnici, zahvaljujući činjenici da nije imala drugih zdravstvenih tegoba. No, u Wuhanu je zabilježen i slučaj stogodišnjaka koji se uspio izboriti s koronavirusom iako boluje od Alzheimerove bolesti, visokog krvnog tlaka te ima problema sa srcem. Za njegovo izliječenje zaslužni su vojni liječnici, prenosi Independent.

Šefica bolničkog odjela na kojem je starica boravila kazala je da je gospođa iz bolnice otišla s osmijehom na licu, a čak se i našalila na račun svojih godina. Dodala je i da starica normalne jede, pije i općenito se osjeća dobro, piše Chutian Metropolis Daily.

Podsjetimo, od siječnja je cijeli Wuhan, grad s 11 milijuna stanovnika stavljen u karantenu. Ukupno je u Kini zaraženo više od 80.000 ljudi, a umrlo ih je više od 3000. I dok širom svijeta koronavirus tek uzima svoj zamah, u Kini se situacija polako smiruje pa su tako u posljednja 24 sata zabilježena samo 24 nova slučaja.

VIDEO Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

>> Tema: Koronavirus 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije