Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik Banja Luke

Stanivuković postavio spomen ploču majoru JNA koji je zamalo raznio Bjelovar

Gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je Katolički školski centar u Banja Luci
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/2
09.01.2022.
u 10:38

Milan Tepić je bio major Jugoslavenske narodne armije koji je na početku rata u Hrvatskoj digao u zrak skladište eksploziva u Bjelovaru. Ne želeći se mirno predati Tepić se odlučio na čin dizanja u zrak jednog skladišta sa 170 tona streljiva.

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković postavio je spomen ploču majoru JNA Milanu Tepiću, koji je raznio sebe i vojarnu u Bjelovaru 1991. godine. Spomen ploču postavio je u društvu Tepićevog sina. 

– Kažu da je tog 29. rujna 1991. rekao vojnicima „ja znam što trebam raditi“ i znao je, bio je čovjek koji je za obranu svoje zemlje dao ono najvrednije što je imao – svoj život, otišao je u smrt, a zatim u legendu. Ovom spomen-pločom, Banja Luka pokazuje da poštuje njegovu žrtvu i borbu za svoj narod, pokazujemo da smo zahvalni i da njegova odluka da tog dana spasi vojnike i svoj narod, nije bila uzaludna – rekao  je Stanivuković, javlja novidani.com.

Milan Tepić je bio major Jugoslavenske narodne armije koji je na početku rata u Hrvatskoj digao u zrak skladište eksploziva u Bjelovaru. Ne želeći se mirno predati Tepić se odlučio na čin dizanja u zrak jednog skladišta sa 170 tona streljiva.

Tom prilikom uz Tepića poginulo je i jedanaest hrvatskih vojnika.

Stanivuković je objavu i fotografije postavljanja spomen ploče objavio i na Facebooku. 

Komentara 28

Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:13 09.01.2022.

Mene podsjeća na onaj vic iz vremena kad je NATO bombardiraoSrbiju,pa su Crnogorci kao rekli,bacite i na nas jednu,nijesmo ni mi gubavi.Ovaj tako hoće sankcije,da olakša Dodiku,s kojim je navodno u svađi.

MA
Markovinac
11:20 09.01.2022.

Tko misli da postoji iti jedan srbin da nije ljubimac cetnicke ideologije taj je naivna budala. Najvece zlocine u 2 svjetskom ratu na nasim prostorima napravili su cetnici ali ih je zastitila rusija i u jednom danu su promjenili kape i postali oslobodioci Niti Njemacka nije poubijala sve Zidove kao sto su to napravili cetnici u srbiji gdje niti jedan Zidov nije prezivio 2 svjetski rat

PV
prcko.vitamincic
11:41 09.01.2022.

Pa vi sada i dalje šaljite djecu u Srbiju na proslave i dočeke. Nemojte im govoriti istinu i povijest kakvu smo prošli da dođemo do slobode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije