Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srpski ministar:

S kokainom vrijednim 44 milijuna eura uhvaćena dvojica hrvatskih i srpski državljanin!

kokain
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
21.05.2015.
u 22:45

Vrijednost zaplijenjenog kokaina procjenjuje se na 44 milijuna eura, a ovo je jedna od najvećih zajedničkih akcija triju država

Dvojica Hrvata i Srbin 'pali' su s 1,1 tonom kokaina vrijednim 44 milijuna eura u španjolskim teritorijalnim vodama. Krijumčare kokaina zajedničkim snagama ulovile su španjolska, srbijanska i hrvatska policija. Kako prenose srbijanski i španjolski mediji, krijumčari su kokain na luksuznoj jahti "„Amsterdamer“ prevezli iz Južne Amerike u Španjolsku. Zapljenom kokaina pohvalio se i srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović koji je istaknuo da je ovo jedna od najvećih zajedničkih akcija triju policija usmjerenih na sprječavanje šverca velikih količina droge iz Južne Amerike u Europu.

Kokain je bio skriven u posebno napravljenim bunkerima. I dok su agenti pregledavali 16 metara dugačku jahtu s američkom zastavom i prevezli je u luku Las Palmas na Kanarima, u Valenciji je policija uhitila još osoba povezanih uz skupinu Hrvata i Srbina. Njihova državljanstva zasad nisu poznata jer se istraga nastavlja.

Akcija je ustvari dio velike istrage balkanske kriminalne organizacije smještene u Španjolskoj, a koja prema pisanju španjolskih medija, traje već dvije godine. Pod sličnim okolnostima hrvatski, srpski i crnogorski državljanin uhićeni su u ožujku ove godine ispred Valencije s 300 kilograma kokaina. Akciju je provodila španjolska Nacionalna policija. Kada su ugledali policiju, krijumčari su s jahte u more bacili drogu, mobitele i navigacijski uređaj.

>> Talijanska policija uhitila Hrvata. Pokušao je prošvercati 14 kila kokaina

>> Na brodu u Sjevernom moru zaplijenjeno više od 3 tone kokaina. Uhićeno 9 osoba

>> Hrvat, Srbin i Crnogorac uhićeni u Španjolskoj sa 289 kilograma kokaina

Komentara 18

RL
@rlando
20:28 21.05.2015.

U jednu ruku, svaka čast krijumčarima, oni ne pilićare već rizikuju na veliko, nešto kao naši političari, samo političarima lova ostaje i koja godinica robije.

DU
Deleted user
20:20 21.05.2015.

Nadam se da će pronađeno vratiti vlasniku kojem je sigurno ukraden i siguran sam da nije primjetio da mu fali 1.1 tona kokaina koji inače imao za osobne potrebe.

KR
kresimirn1
21:06 21.05.2015.

I? Kaj bumo smrkali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije