Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICAJAC UDALJEN IZ SLUŽBE

Policija o incidentu kraj Knina. Kaznene prijave zaradile 4 osobe. Oglasio se košarkaš iz Srbije

Knin: U parkiranom automobilu pronađeno  tijelo djeteta
Dusko Jaramaz/PIXSELLL
09.08.2022.
u 21:54

Oni su otišli u Ramljane, odnosno zaseok Lešić gdje su ih napala braća, S.L. i D.L., dok pak njih dvojica tvrde da su otac i sin došli s palicama.

Nedaleko od Knina dogodio se sukob u kojem je na jednoj strani bio košarkaš iz Srbije, njegova supruga i brat, a s druge strane članovi druge obitelji.

Sve je počelo dok su se dvije sestre, starija (25) i mlađa (13) vraćale s mora u Knin. U jednom trenutku pokušao ih je preteći automobil Audi A-7 beogradskih tablica, te je na kraju i uspio. U njemu su bili S.L., košarkaš iz Srbije sa suprugom. Zaustavili su se i pričekali djevojke. Tada je navodno počeo verbalni sukob i vrijeđanje, a onda je supruga košarkaša navodno prva ošamarila maloljetnicu. Ona je za RTL kazala kako je maloljetnica nju prva ošamarila.

Po dolasku kući, sestre su sve ispričale svojem ocu i bratu. Otac je, inače, policajac i bivši branitelj, a brat je pripadnik Hrvatske vojske. Oni su otišli u Ramljane, odnosno zaseok Lešić gdje su ih napala braća S.L. i D.L., dok pak njih dvojica tvrde da su otac i sin došli s palicama.

Policija je pojačala patrole na cijelom kninskom području.

Oglasila se policija

O incidentu se u utorak navečer oglasila PU šibensko-kninska, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnog reda i mira.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. kolovoza u večernjim satima (oko 19,40 sati) na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila vozilom zaustavila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede).

Nakon tog događaja, oko 20,40 sati, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

- 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,
- 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,
- 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,
- 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2.,
te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe", stoji u današnjem priopćenju.

Njegova strana priče

Košarkaš iz Srbije Sava Lešić ispričao je svoju stranu priče za srpske medije.

"Prije ulaska u selo Kosovo pored Knina htio sam obići auto njemačkih registracija koji mi nije dozvoljavalo da ga obiđem i prelazio je u moju traku. U tom trenutku je dolazilo vozilo iz suprotnog smjera gdje su sekunde dijelile mene i moju obitelj od katastrofalnog sudara", kazao je i dodao da je stao da vidi zbog čega se to dogodilo.

"Međutim, odmah je krenulo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi gdje je ona rekla da smo mi četnici i da joj je muka od nas. Supruga je izašla iz kola, djevojčica od 13 godina je skočila na nju i krenula da je čupa. Razdvojio sam ih, ušli smo u autu, krenuo k našem zaseoku i primijetio da me to vozilo prati i slika auto konstantno. Kada smo stigli kući poslije nekih 30 minuta došla su dva automobila i izašla su dva čovjeka, jedan srednjih godina i jedan mlađi. Tada su krenuli tražiti auto po dvorištu i kada da je mlađi vidio krenuo je vikati: To je taj, to je taj, a stariji: Ubili ste mi majku 95. sad ću vas pobiti sve i krenuo je da udari mojeg brata.
 
"Nakon toga smo u samoobrani reagirali da ne dođe do većeg incidenta i stariji čovjek je otišao do auta gdje je izvukao lanac s metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim krenuo prema meni gdje sam pokušao se obraniti bježeći. Nakon toga dok me je jurio on je pao, što sam ja iskoristio da ga razoružam i tad se pojavio mlađi koji je napao mene. Taj napad brat i ja smo odbili. Mlađi povukao odmah, a stariji je nastavio s prijetnjama. Od tog trenutka mi smo nastojali da oni što prije odu i da se ta situacija završi jer su moja i bratova djeca bila na terasi, vrištala, plakala i bilo je stresno za sve nas to da gledamo. Na svu sreću oni su otišli kućama, mi smo slučaj prijavili policiji. Bio sam prisiljen da dam ovu izjavu zbog svega što je objavljeno u hrvatskim medijima", kazao je košarkaš Sava Lešić.

VIDEO: U Austriji se za pet godina očekuje strujni “blackout”

Ključne riječi

Komentara 103

BH
bhajduk1
21:10 09.08.2022.

Zanimljivo koliko suzdržaniji članak od onoga u JL. Nigdje ni riječi da je brat curice dobio čekićem u glavu, niti da je otac "sportaša" prijetio pištoljem. Čak je članak gotovo pa jedva vidljiv. Nisam pobornik zavjere, ali što mislite o tome...?

MO
modovisisajteMaraschino
20:40 09.08.2022.

da su hrvatski branitelj i policajac došli sa palicama i napali košarkaša i njegove, to bi se već digli Pupovac i vascela planeta, ovako će biti okaraktezirano kao nestašluk....

Avatar Hr221vat
Hr221vat
21:18 09.08.2022.

Pročito sam ovo na Dnevno.hr i na ovome srpskom portalu, koja razlika a ista priča , ovde pola priče fali i koja razlika u detaljima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije