Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD 'SLAVENSKOG BRATSTVA'

Srbija pod pritiskom EU-a odustala od vojne vježbe s Rusijom i Bjelorusijom

09.09.2020.
u 23:29

"Zatražili su od nas, po cijenu odustajanja od naše europske budućnosti, da otkažemo planiranu vojnu vježbu s Bjelorusijom", rekao je srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

Srbija je odustala od planiranog sudjelovanja u vojnoj vježbi s Rusijom i Bjelorusijom, nakon pritiska Europske unije kojoj želi pristupiti, rekao je u srijedu srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

 

Srbija, koja je kandidat za članstvo u EU-u, ali je istodobno u prijateljskim vezama s Rusijom, trebala je u rujnu zajedno s ruskim i s bjeloruskim snagama sudjelovati u vježbi "Slavensko bratstvo 2020." u Bjelorusiji.

"Zatražili su od nas, po cijenu odustajanja od naše europske budućnosti, da otkažemo planiranu vojnu vježbu s Bjelorusijom", rekao je ministar.

Srbija koja je vojno neutralna, bila je izložena "nezasluženom snažnom pritisku Europske unije" i zbog toga će na šest mjeseci zamrznuti svoje sudjelovanje u vojnoj vježbi sa svim partnerima, dodao je. Srbija i Bjelorusija njeguju prijateljske veze i Beograd je u prosincu primio bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Vojne vježbe trebaju se održati u drugoj polovini rujna uz sudjelovanje 1500 vojnika, blizu grada Bresta, na jugoistoku Bjelorusije, navodi bjelorusko ministarstvo obrane.

Ključne riječi

Komentara 18

RU
Rusvaj
06:41 10.09.2020.

Srbeki.... Samo vi vežbajte... Daj bože da nikad ne pristupite EU

PO
poluprovokator
07:05 10.09.2020.

Srbija je dosljedna u svojoj nedosljednosti. Uzrecica "Rado Srbin ide u vojnike" nije bez vraga nastala:-/ Manite se oruzja i huskacke velikosrpske politike jer nam nikome u regiji netrebaju opet budnice, PR sotoniziranje, oblacit djecu u maskirne uniforme i gledatt kako ginu dok strane daleke zemlje neukaljanih prstiju ostvaruju svoje strateske ciljeve. Potrebno je doobro mucnut glavom da bi prestali bit pijuni, topovi, konji i lovci!

Avatar Sajko
Sajko
08:22 10.09.2020.

Pa kako sad to ja sam čitao od srbeka ovdje da se oni nikome ne pokoravaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije