Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'provokacije'

Srbija Hrvatskoj poslala oštru prosvjednu notu zbog proslave u Kninu

Thompson na proslavi Oluje u Kninu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
06.08.2015.
u 17:58

- Na proslavi Oluje u Kninu hrvatski pjevač Marko Perković Thompson pozdravio je publiku povikom 'Za dom spremni' - navodi RTS primjere koje su u Srbiji doživjeli kao provokaciju

Srbijanska vlada uputila je Zagrebu oštru prosvjednu notu zbog događaja na jučerašnjem obilježavanju 20. godišnjice Oluje u Kninu, a koje su nazvali 'proustaškim provokacijama', javlja RTS.

- Na proslavi Oluje u Kninu hrvatski pjevač Marko Perković Thompson pozdravio je publiku povikom 'Za dom spremni', skandiralo se i 'ubij Srbina', a proustaške parole čule su se i u Rijeci - navodi RTS.

Podsjetimo, hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je danas oštar prosvjed otpravnici poslova veleposlanstva Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Bosi Prodanović.

Prodanović je predan zahtjev da srbijanska vlada što prije sankcionira one koji su jučer pred hrvatskim veleposlanstvom u Beogradu palili hrvatske zastave.

>> Hrvatska uputila oštar prosvjed Srbiji zbog paljenja zastave u Beogradu

>> Vojislav Šešelj u Beogradu opet palio hrvatsku zastavu

Komentara 113

DU
Deleted user
18:09 06.08.2015.

Cetnicki derneci diljem Srbije su OK, ali proslava oslobadjanja podrucja jedne medjunarodno priznate drzave okupirane od snaga jedne druge drzave, podrucja sa kojega su svi nesrbi bili protjerani, podrucja na kojem je na tisuce nesrba bilo ubijeno, muceno, zatvarano, podrucja na kojem su sve nesrpske kuce razorene, crkve spaljene, groblja preorana, je provokacija!!! Ovo prelazi svu mjeru!!!!! Sto sada radi nasa vlada?

NI
ninja72
18:18 06.08.2015.

Kako njih boli nasa pobjeda!

DU
Deleted user
18:25 06.08.2015.

Sami smo se doveli u ovu situaciju, najvise zbog neznanja i podilazenja.Da smo od pocetka rekli da je to stari hrvatski pozdrav kako i jest ne bi sebe niti druge doveli u u situaciju da nam itko packe dijeli.U NDH je postojao slubeni pozdrav Za dom spremni poglavnice,sto je ipak velika razlika.A sto je onda s kunom hocemo li i nju zabraniti? Boze daj nam pameti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije